Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vedle Lemova Ijona Tichého je Ládínek se svou nafukovací raketou dalším baronem Prášilem kosmického věku... S pocitem nostalgie jsem po letech zasunul do mechaniky originální DVD a nestačil se divit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, je úžasně přitažlivý i pro dospělého. Ládínek a ti, s kterými se potkává, ze sebe sypou vtipné hlášky, které často odhalují absurdity lidského života. Nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších animovaných seriálů všech dob a IMHO snese srovnání i se žlutou rodinkou či Futuramou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že na tehdejší dobu je docela zajímavý sci-fi seriál. Když tedy pominete do té doby známá fyzikální data. Párkrát jsem se zasmál, ale něco jiného bylo sledovat tento seriál tenkrát a něco jiného dnes. V posledním díle je pak viditelná úlitba bohům, tedy politické situaci. Celou sérii Smolíků moji rodiče miloval. Já už viděl kdysi všechny tři série, ale už je to dávno, takže si teď nejsem jistý, která je nejlepší. Mě osobně se asi nejvíc líbily zvláštní prázdniny celé rodinky. ()

Reklama

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný seriál si pamatuji  dětství a vždy se mi hrozně líbil jak kvůli tomu jak Ládínek se svým suprovým Guliverem létal do vesmíru na různé planety a také kvůli úžasnému dabingu. No prostě co dodat jsem rád že tento seriál vznikl a vždy se na něho rád podívám. Za mě nejlepší díly jsou Zrychlená planeta , Pravěká planeta a Planeta zločinu. Také je to nejlepší série ze všech třech to je jasné. Všem doporučuji zhlédnout a proto si tento seriál zaslouží 5 hvězdiček a proto i 100 %. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moje nejoblíbenější série. Vesmír mě přitahoval vždy (už dříve se jednalo o v encyklopediích často vyhledávanou kapitolu; navíc o spoustu let později se mým nejoblíbenějším filmem stal příběh z vesmíru) a seriál mě dokonce jednu dobu ovlivnil tak, že jsem si přál také jednou usednout do rakety. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že opět jdu proti davu, nicméně mně se tento seriál ze Smolíkovské trilogie líbí nejméně. Je to dáno především tím, že zde rodina nepůsobí pospolitě, hlavními postavami jsou pouze Ládínek a mluvící Zoro, zatímco ostatní členové rodiny včetně souseda Halíře se v každém dílu mihnou jen na chvíli. Nedomyšlený od tvůrců je též fakt, že Ládínek jako jediný z rodiny o několik let zestárne (zřejmě aby byly jeho výlety do kosmu věrohodnější). Celkově mi k rodinnému seriálu, jakým Smolíkovi mají být žánr sci-fi nějak nesedí a zážitky z jednotlivých planet často působí ztřeštěně a fantasmagoricky. Proto dávám pouze průměrné 3 * a 55%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V této epizodě, která je z roku 1973, prozrazuje Vladimír, že mu bude v červnu patnáct. Znamená to, že je ročník 1958, tedy by mu muselo být v navazující sérii Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (od r. 1978) už 22 let, což není, je zde stále dítětem. (sator)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)
  • Policajt informuje Aladára, že obyvatelia pravidelne menia spoločenský status v tomto poradí: detektívi->zločinci->obete. Keď ide Aladár s Cvokym ohlásiť únos na políciu, detektívi sa pred ich očami zmenia na zločincov, čo je podľa chronológie zmien v poriadku. Avšak vzápätí prichádza pred policajnú stanicu obratom "ešte jedna gangsterská banda" a Aladár upokojuje Cvokyho slovami: "Upokoj sa, to je ten kolobeh, o chvíľu budú detektívi." To je však v rozpore s pravidlami výmeny "funkcií" občanov Kriminálie. Novými detektívmi sa mali stať obete. (Hudino)

Reklama

Reklama