Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si jeden z předních českých kaskadérů Petr Jákl napíše roli přímo na tělo, lze očekávat nezvládnutý film hrající si usilovně na americký styl. Tenhle film na to ale nemá, ačkoliv práce kaskadéra je, z pozice blíže nezainteresovaného diváka o tuto profesi, poměrně atraktivní. Jenže to by se film musel umět taky dobře natočit, nebrat se tak smrtelně vážně a přitom hraničit s parodií. Už jen to obsazení vedlejších rolí, a to i hlavní role byla zahraná Jáklem otřesně, je poměrně směšné a jako by vypadlo z nějaké parodie na akční filmy. Dejdar, Nový a spol. hrají kolegy kaskadéry tak připitoměle, až se neubráníte pousmání. Pak si náhle uvědomíte, že byste se mohli prosmát celým filmem až do konce a opravdu tomu tak je. Jedna příšerná scéna stíhá druhou, herci se smrtelně vážnou tváří pronášejí repliky jak ze Žhavých výstřelů a děj je jedna úděsná slátanina bez náznaku dobrého tmelu. A to režisér Martin Hollý uměl kdysi natočit kvalitní film, ale v našich podmínkách se nedá natočit ani průměrný akční "smažák". Tady se to tvůrcům nepěkně speklo, ale za pokusy film akčně rozpohybovat, i za cenu divácky škodolibé salvy smíchu, dávám akčních 40% ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Náhodou, tenhle „thriller z drsného života filmových kaskadérů“ byl mnohem menším zklamáním, než jsem očekával. I když teda zápletka žádná sláva, ale akce docela ušla. Krom jiného je to, co se mizanscény týče, docela pěkné retro roku 1995, sociologicky pak poučný dokument o době, které chyběl vkus (ne ten filmový). ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Natočit český snímek ze života filmových kaskadérů nebyl špatný nápad. Ze zahraniční produkce jich je známo několik a to jak akčních, kriminálních, tak i komediálních. Známý český kaskadér Petr Jákl se toho zhostil s velkou precizností. Podílel se na scénáři, dohlížel na veškeré akční scény a střihl si i hlavní roli. A je na co se dívat. Nejlepší je rvačka v hospodě. Tak tohle je vskutku na české poměry pecka. Velice tristní jsou však některé herecké výkony. Pavel Nový akční scény absolutně nezvládl a jeho sehraná scénka zásahu samopalem je prostě směšná. Ondřej Vetchý hraje sice frajírka, ale přesto velice často viditelně přehrává. Nejlepší je Radek Brzobohatý jako kaskadérský koordinátor. Lépe by to nikdo nezahrál. A scénář? Psychologické drama o smrti dítěte při autohavárii s následným těžkým traumatem je už značně provařené téma, které se používalo hlavně v osmdesátých létech. Celkově to nebylo špatné, ale určitě to mohlo být daleko lepší a snad i o něco delší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to nic převratného ale byl to takový příjemný pokus o akční Český film, mi Češi se můžeme chlubit jenom komediema, takže svěží vítr do vod akčního filmu, byl příjemný. Je pravda že film ničím extra nevyniká "akční" scény nejsou moc akční, ale prostě se na to dobře kouká. Nejvíc na tom ale utrpěl příběh který je fakt děsnej, čekal jsem tak trochu něco jiného než rodinné drama, o ztrátě syna. 3* jsou podle mě dostačující, víckrát to asi stejně už neuvidím, a moc takovýhlech filmů není.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že Česká republika má jedny z nejlepších kaskadérů v Evropě a snad i na světě, je tenhle film děsně špatnej. A je to škoda, protože takové povolání by si v Česku zasloužilo pěkné zpracování. Herci každopádně super a kaskadérské scény boží. Ale to je taky to jediné, co je u tohoto filmu dobré. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel především v Praze, scéna s odvozem zraněného Pepína (Martin Dejdar) v Berouně a scény v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. (rakovnik)

Reklama

Reklama