Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherný úvod filmu je přinejmenším hoden k zamyšlení. CITÁT - Z popela byl stvořen nový svět.......... Až dozraje čas, zlo povstane. V našem příběhu jej ztělesňuje zálesák zvaný Nicola. Fascinuje mě ten vypravěč, ten se opravdu povedl. Ale....začněme vlakem, třeba tím ve kterém cestuje jeden cizinec, nebo dva cizinci? Sakra i ty titulky, kdy mluví Japonsky jsou povedené. Po patnácti minutách musím napsat, že to se opravdu povedlo. Josh Hartnett je ďábelský a Woody Harelson je božskej. To jsem zvědav kdo bude andělskej. CITÁT - Ještě nikdo nezemřel, ale vyhlídky jsou slibné........ Woody Harelson je barman v baru "Jezdec bez koně" a jeho legenda o Arachnidovi je velice poučná. Souboj okolo 35 minuty je Boží. Vizuálně i hudebně velice povedené. CITÁT Bravo. Bravisimo........ Povedené jsou i přechody mezi pasážema a obzvláště telefonování z dvacáté minuty je pěkné. Kulisy vyrobené z "krabic", noir atmosféra, perfektní herecké výkony - kurva, co víc si přát? Ikdyž to má komiksové prvky, nenechte se zmást. Je to natočeno podle čtyřista let starého Japonského loutkového divadla. A nebojte, přišel i anděl, jenže spíš anděl zkázy, a zase tak moc nepřišel, museli jsme za ním. Stejně jako hora k Mohamedovi. Nicola (Ron Perlman) je boží i ďábelský zároveň. CITÁT - Vždycky se najde někdo silnější než ty.............. Jeho čas však teprve přijde. Zpět k hlavním hrdinům. DIAOLG: BARTENDER (Woody Harelson) - Pšššt. Slyšíš to? DRIFTER (Josh Hartnett) - Co? Nic neslyším. BARTENDER - Moje postel mě volá........... Při průchodu Driftera policejní stanicí jsem očekával, kdy nad hlavami zabitích policistů začnou vyskakovat bubliny z počtem získaných bodů. Ta scéna evokovala počítačovou hru. CITÁT - Někdo volal únikové vozidlo?......... Krásná a působivá a zároveň i krátká je scéna na trampolíně. Já si ji vychutnal. Tak vznikají Krotitelé gangů. Pěkný snímek plný krve, humoru, akce a boje za svobodu. CITÁT - Dejte trochu odpočinout.....pravdě......... "Oko za oko zub za zub" bude vždycky fungovat lépe než "nastav druhou tvář". Příběhu nechybí ani celá řada finálních soubojů. Tleskám a dávám za pět. Ten příběh má rovnováhu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Že John / Ron / Woody sú neoddeliteľnou súčasťou Môjho filmového sveta ,to už spomínať nebudem. Komixovky silne nekonzumujem a je Mi u p*d*le , ako sú sfilmovateľne nesfimovateľné. Svojho času Ma rozbil na črepy " Kung- Fu Hustle " a teraz to vyšlo zase. Tie farebné štvorčeky prehohodené z papiera na plátno , Ma proste " berú " .Prečo Hustle...? lebo Ma silne prepadol " hustle axe ! dance "....a to Mi nevybúcha z hlavy nikto. V tomto prípade silne " žrateľný plagiát " a ani Demi necloní , čo som prekvapená. Zbytok bol náležite podaný Mojím VERBALným miláčikom. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Divoký západ po japonsku. 1) U Japonců není nic, jak bychom čekali. Koupíte si v cukrovinkách sáček s bonbony a vykoukne na vás slané a silně pálivé cosi, prý z moře. Slušně řeknete svůj názor svému nadřízenému v práci a dostanete facku. Zeptáte se na ulici, jestli jdete správně, všichni přítomní horlivě odsouhlasí, že ano a pak se ukáže, že vás poslali bůhvíkam. A jak ukazuje náš film, dokonce i Divoký západ se v japonských očích odlišuje od toho amerického._____ 2) První půlhodina mě hodně bavila. Pak ale dlouhé otravné zápasy a stále stejné tvůrčí postupy začaly nudit a nepřestaly až do konce. Ale vizuál byl zajímavý, to ano._____ 3) Poučný koment páně Shadwellův brilantně vysvětlí, proč film není odpad, alébrž artové umění. Se svou obvyklou nonšalancí objasní, co chtěl autor říci a čeho si má divák všimnout, pokud tedy není slepý či blbý. Nakonec mě více pobavil Shadwellův rozbor než film sám._____ 4) Sladký 32letý Josh Hartnett (pistolnický tulák) potěšil. Zvláštní týpek je 37letý zpěvák, model, hudebník a v našem případě i herec Gackt Camui (Japonec Yoshi), který umí vypadat jako macho chlap i jako sexy baba. Mám pocit, že někdy dokonce oboje najednou. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

I'm the product of a fucked up generation. Guy Moshe se rozhodl ukázat stereotypu prostředníček. V obdobě postapokalyptické budoucnosti přináší příběh pomsty, o který tu vlastně ani tak nejde. Hlavní je to, že Bunraku je setsakramentsky stylová podívaná, nadupaná akcí a originalitou, která se dnes zase tolik nevidí. Drtivé většině určitě nepřijde k chuti, avšak pro ty, které snímek pohltí, tu čeká nesmírně zábavná jízda. Dvě hodiny utečou jako voda i přesto, že je to poněkud absurdní a přihlouplé. S čistým svědomím se přikláním k vyššímu hodnocení, protože už jen ta odvaha jít do podobného materiálu se ctí, je více než sympatická. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno