Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lehce experimentální úlet na pomezí divadla a filmu fungující jako zběsilá videohra, a zároveň jako přehlídka těch nejklišoidnějších hlášek v dějinách (ne)vážně brané filozofie. Nic takového jsem ještě nikdy neviděl (a ani nic podobného nečekal, což je vlastně zázrak - většinou si člověk o filmu udělá obrázek po prvním shlédnutí plakátu/fotky v galerii) a doufám, že ani dlouho neuvidím. Jakkoliv je totiž Bunraku v mnoha směrech inovativní a kouzelné, je to bohužel paradoxně absolutně nezajímavý a nudný film. Stylizace a novátorství za pět (hvězd), příběh a všechno ostatní spíše podprůměr. ()

Redi odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco, co se nedá dokoukat snad ani na podesáté? Ta snaha tam byla, ale prostě to nejde. To je mizerné se vším všudy, a to i s velkou dávkou nadhledu. Herci ze sebe udělali jen totální kašpary, že to šahalo až na samotný konec trapnosti. A to jsem se na to docela těšil právě kvůli nadsázce a divadelnímu stylu, který to určitě nezachránil. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Hmm...stylizace pěkná, vizuál hozený do červeno modra a kung-fu scény taky ok (i když by toho bojování nemuselo být tolik, takhle je to mírně přehlcené), dvojku hrdinných mstitelů by taky neubylo, kdyby vypustili nějakou tu hlášku, ale budiž (hlavně chladnokrevný japonský samuraj je kombinace, co nikdy nezklame) a vůbec nejvíc jsem si oblíbila lehce flegmatického barmana v podání Woody Harellsona. Mít to tak ještě méně profláklý příběh a více odsýpající spád, nemělo by to chybu. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý bordel, který svou stylizací chtěl být zase über cool a vnutit nám dojem, že si sebevědomě pohrává se žánry, je originální, promyšlený a nebojí se ani existenčního přesahu a artovějších prvků... V dílčích momentech to evokuje The Warrior's Way, ale ten byl vyprávěn s lehkostí, osobitým kouzlem, nadsázkou, charismatickými hrdiny a výborně zvládnutou akcí...Pro Bunraku nic z uvedeného bohužel neplatí...Harnett se stal mávnutím kouzelného knírku z milovníka a tvrďáka horským myslivcem... ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připomínalo Sin City, chvílemi úchylného Batman a Robin, pak zase takové ty šílené komiksové adaptace v 60. letech v USA. Do toho taneční soubojové kreace, nápaditá akční choreografie, Woodyho hlášky, skvělý Pearlman, papundeklová přestylizovanost ... tohle je kousek, který si rozhodně pustím ještě minimálně jednou :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama