Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze tu mame dalsi prestylizovany experiment v ktorom tvorcovia vsadili hlavne na vizual. Ten je bezchybne prevedeny a prvu polhodinu sam o sebe stačí na to, aby divaka film dostatocne bavil aj napriek absencie putaveho pribehu. Kedze je zapletka nielenze banalne jednoducha, ale je hlavne nezazivne podaná s rozvlacnymi monotonnymi dialogmi, tak s pribudajucimi minutami zacina film nudit. Nezachrania to ani herci, ktorych postavy maju daleko ku komplexnemu prekresleniu a su iba jednoducho nacrtnute figurky. Bohuzial nie natolko zaujimave alebo infantilne, aby divaka bavili. Mna zaujal jedine Kevin McKidd v ulohe pravej ruky hlavneho zaporaka, ktory je zaujimavym mixom brutalneho a uchylneho elegana u ktoreho nikdy neviete, ci si s vami chce zatancovat, alebo vas zabit. Nastastie dalsim velkym plusom filmu su bitky, ktorych je dost vela a hlavne su fantasticke. Nečudo, keďže ich mala na starosti sucasna americka choreograficka spicka Larnell Stovall. Su prehladne natocene (dokonca tu mame par dlhsich scen bez strihu) a choreografia je bezchybne prevedena. Stovall dokaze urobit aj z tuctovych krasavcov ako su Josh Hartnett a Kevin McKidd bojove masiny. Len vdaka bitkam som vydrzal film dopozerat do konca. Takze vysledne hodnotenie filmu je cisty priemer za 5/10, aj ked ziadnu jednotlivu stranku filmu by som rozhodne neoznacil za priemernu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Před vlastní produkcí bych se s kýmkoliv vsadil, že až tohle skončí, půjdu nasraně spát a druhý den ráno sem napíšu ponižující výblitek, plný nechutných vulgarismů, homofobie, pohrdání a břitkého sarkasmu. A k mému překvapení bych asi nevyhrál. A ani vlastně pořádně nevím proč! Jen když slyším homiks, většinou mě začne nadýmat a neštítím se dát dlouze, táhle a hlasitě najevo své emoce. Tento se k tomu všemu odehrává výhradně ve studiových kulisách, které freneticky načmáral vyteplený výtvarník na papundeklové krabice, aby se zbavil frustrace z rozchodu s Eltonem Johnem. Hlavního, nejdrsnějšího drsoně navíc svěřili romantickému milovníkovi, panu Harnettovi, jenž v roli vypadá, jako by si dvanáctiletý hoch nalepil sekunďákam fešáckého kníra z maminčina depilátu, aby jej pustili do kina na Zkrocenou horu. Ale dost superlativů! Má to skvělou atmosféru s nádechem noár existenciality, hnusáci jsou patřičně hnusní a bezskrupulózní a Woody je dokonale využitá vložka. Komediální. Takže sumo sumců, má latentní homosexualita přinutila to macho ve mně kleknout na čtyři, chytit se pelesti a užít si sto osmnáct minut docela kulantní zábavy. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To byl teda nářez! Po zhlédnutí mohu konstatovat,že mě film velmi kladně překvapil,protože jsem tedy opravdu nečekal,že to bude až tak dobré.Film se neinspiruje ostatními,ale jede si ve své vlastní branži,fantasmagorii.Je to takové Sin City,ale možná ještě o trochu lepší.Musím také pochválit Marka Vašuta,který mě svými vypravěčskými schopnostmi hodně překvapil.Ron Perlman v roli záporáka výborný,výkony obou hlavních herců k nezaplacení,velká zásobárna vtípků a dobrých hlášek a neuvěřitelné kulisy.Celkově je film mezi čtyřmi až pěti hvězdami,ale spíše ty čtyři.Hodnocení:85% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pistolník bez zbraně a samuraj bez meče se setkávají v (doslova) pestrobarevném, hravě přestylizovaném úletu, který vypadl z něčí bohaté fantazie. Akce se míchá s fantastickými kulisami a do toho se ozývají tóny muzikálu. Někdy je to moc, ale Bunraku má určitě potenciál, aby se pro někoho stalo zbožňovaným kultovním dílkem. 7/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech mi hned vytanuly kulisy z Mazaného Filipa. Zbytek je tak trochu ninja mlátička. Děj celkově průměrný, obvyklá pomsta osamělých střelců, ale zpracování obrazu i zvuku na výtečnou. Woody Harrelson to zkušeně šéfuje a tak se komiksový akčňák (které obecně vůbec nemusím) mění v poměrně zábavnou estrádu barev, drsných mužů a několika vcelku půvabných žen. Kevin McKidd je vynikající padouch. A Ron Perlman to dotáhl od hrbáče ve Jménu růže až na hlavního štípače dříví....70% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Uvažovalo se i o natáčení v Praze, ale natáčení v Rumunsku bylo o 10 až 20 % levnější než v Praze. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (pornogrind)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama