Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Stylizovaná inscenace nebo japonské divadlo, chcete-li (název filmu právě k japonskému loutkovému divadlu odkazuje), které čerpá, kde může (DICK TRACY, SIN CITY, 300, SPIRIT, SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA), ve výsledku mu ale nejvíc podtrhává nohy nesoudná délka. Film má 2 hodiny, přitom sestříhat ho o 30 minut, řídký zprofanovaný děj o pomstě by se potřebně zahustil a tempo by nebylo tak narkoleptické. Čistě z důvodu, že mám tyto hravě vystylizované věci rád, chtěl jsem vlepit průměr (i když pocitem to bylo pod), závěrečných 20 minut ale uteklo natolik solidně (touto cestou se to mělo řídit celé), že dávám, co dávám. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lehce experimentální úlet na pomezí divadla a filmu fungující jako zběsilá videohra, a zároveň jako přehlídka těch nejklišoidnějších hlášek v dějinách (ne)vážně brané filozofie. Nic takového jsem ještě nikdy neviděl (a ani nic podobného nečekal, což je vlastně zázrak - většinou si člověk o filmu udělá obrázek po prvním shlédnutí plakátu/fotky v galerii) a doufám, že ani dlouho neuvidím. Jakkoliv je totiž Bunraku v mnoha směrech inovativní a kouzelné, je to bohužel paradoxně absolutně nezajímavý a nudný film. Stylizace a novátorství za pět (hvězd), příběh a všechno ostatní spíše podprůměr. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zhulenecké Sin City. S jednodušším příběhem, s přidaným humorem a kvantem hromadných bojových scén, které neměl ani Křižník Potěmkin. Vážně nevážně a krapet teatrálně, ale přece zajímavě pojatý Kung Fu rytmikál. Bohužel hudba byla dosti otravná a takříkajíc se nehodila. Rovněž kasting mohl být lepší. Místo Joshe Horneta bych si dovedl představit někoho mnohem charismatičtějšího, ačkoliv chápu, že jeho vzhled naivního děcka byl žádoucí. Rozumějte, David se měl postavit Goliášovi. Tac ól, folks. A v leporelovém magořišti! Jestli to není na čtyři hvězdy, tak už nevím, co s vámi. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)
  • Uvažovalo se i o natáčení v Praze, ale natáčení v Rumunsku bylo o 10 až 20 % levnější než v Praze. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Název filmu Bunraku je výrazem pro tradiční japonské divadlo. (ČSFD)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama