Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od dob Dogville nesnáším studiové stylizace a filmy odehrané v papundeklových kulisách. Tady ještě navíc ta komiksová přebarvičkovaná stylizace leze brzy na nervy, a příběh je takový mix westernu, samurajů a mírně postapo. Celé to ale vypadá, jako byste třeba Mad Maxe odehráli s panenkami v domečku tříletých holčiček. ()

Redi odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco, co se nedá dokoukat snad ani na podesáté? Ta snaha tam byla, ale prostě to nejde. To je mizerné se vším všudy, a to i s velkou dávkou nadhledu. Herci ze sebe udělali jen totální kašpary, že to šahalo až na samotný konec trapnosti. A to jsem se na to docela těšil právě kvůli nadsázce a divadelnímu stylu, který to určitě nezachránil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z anotací jsem soudil, že Bunraku se mi určitě bude hodně líbit, ale nakonec se mi líbilo jen podprůměrně. Herecké obsazení vypadalo velice slibně a hlavně mám moc rád zfilmované comicsy, těšil jsem se tudíž na podobný kousek jako třeba noirové Sin City. Ale kdeže. Bylo to na můj vkus až příliš vyumělkované, interiéry s papírovými kulisami mi připomínaly Studio Kamarád, některé postavy byly příliš zkarikované, některé zase málo, mnoho mě nebavil ani děj, bylo mi úplně jedno jak to nakonec skončí a přál jsem si jen, aby to proboha bylo už brzy. Tohle mi prostě ani trochu nesedlo a hlavní vinu na tom má nudná a ohavná výprava => i režie. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hmm...stylizace pěkná, vizuál hozený do červeno modra a kung-fu scény taky ok (i když by toho bojování nemuselo být tolik, takhle je to mírně přehlcené), dvojku hrdinných mstitelů by taky neubylo, kdyby vypustili nějakou tu hlášku, ale budiž (hlavně chladnokrevný japonský samuraj je kombinace, co nikdy nezklame) a vůbec nejvíc jsem si oblíbila lehce flegmatického barmana v podání Woody Harellsona. Mít to tak ještě méně profláklý příběh a více odsýpající spád, nemělo by to chybu. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy jak ze žurnálu, natočená takovým způsobem, že mě to posadilo na zadek. Překvapivě dobrý Hartnett, tradične skvělý Harrelson, nejvíc charismatický Perlman a životem sešlá Demi Moore, toť plejáda super herců, kterým se podařilo vytřískat z tohoto snímku naprosto vše. Má osobní satisfakce je, že do příběhu nenasrali žádný děcka, jak to mají poslední dobou v žánru fantasy ve zvyku. 90% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)
  • Název filmu Bunraku je výrazem pro tradiční japonské divadlo. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama