Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto snímku mám velice smíšené pocity. Tak moc jsem se těšil až ho uvidím, že jsem nejspíš čekal něco, čehož se mi však v celkovém výsledku nedostalo a na řadu přišlo malé zklamání. Stopáž filmu je přijatelná, kostýmy nádherné a velkolepé a celý film doprovází nepřeslechnutelná hudební stránka. Žel bohu pro mě jsem viděl již nadabovanou verzi a jak už to bývá Češi v těchto vodách przní jak jen to jde. Proto nemůžu řádně hodnotit scénář, který byl zkreslený. Herecké obsazení bylo příjemné - oblíbenkyně Miranda Richardson s přesvědčivou Emily Blunt. Celkové hodnocení je na rozhraní 3* a 4*, ale jelikož se jedná o můj šálek kávy v podobě dobového dramatu oděného do překrásných kostýmů a účesů, tak si přidám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Emily Blunt, jak jinak. Dostal jsem Emily, ale k tomu i příběh bez gradace, bez zapamatovatelných scén, bez přidané hodnoty. Stominutová návštěva anglického královského prostředí působí jako několik vytržených stránek. Chápal jsem souvislosti, potěšilo mě několik momentů, ale nemohl jsem odpustit ono otrocké sledování historické stopy. A ani výborné bílé víno nepomohlo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem o něco víc. Nedávno před zhlédnutím filmu jsem sledoval seriál o Viktorii a přestože jsem neviděl všechny jeho díly (a tudíž jsem jej ani nehodnotil), poměrně malý časový odstup se promítl i do dojmu z tohoto zpracování. Chválím samozřejmě Emily Blunt, kostýmy, atmosféru doby, atd., avšak celkově mě tento počin nenaplnil tak, abych si jej chtěl ještě někdy pustit. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti historickym filmum, pokud snimek pojednava o nejake vyznamne osobnosti, tak bych radeji preferoval prehled o celem jejim kralovani a nejen nejaka epizodka, minimalne pro me temer nezajimava... Prostredi a kostymy se povedly, stejne tak hudba. Dejove neuspokojive, slabe dialogy a podle dobovych maleb byla kralovna Viktorie daleko mene pohlednejsi nez v tomto filmecku, ja nedoporucuji. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že Viktorii v druhé polovině tak mohutně dochází dech. Jinak by Vallée atakoval i laťku, kterou si nastavil již předchozím počinem. Co je ovšem po celou dobu geniální je kamera Hagena Bogdanskiho. Nevím sice kde ho vyhrabali, ale tak vymazlenou kameru jsem neviděl leta letoucí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Šaty, které má na sobě Victoria (Emily Blunt) při prvním setkání s radou, jsou kopií skutečných šatů královny Victorie. Patří ke sbírce britského muzea, avšak z původní černé barvy vybledly do hněda. (hellstruck)
  • Dcera producentky Sarah Ferguson, princezna Beatrice z Yorku, si ve filmu zahrála malou roli jedné z dvorních dam Viktorie. Beatrice je skutečná pra-pra-pra-pra vnučka královny Viktorie. (Lenny.M)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama