Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mladá Viktorie se dlouho rozhoduje, jestli a za koho se vdá, potom si vybere, přijde zamilost, pak první neshody a nakonec usmíření. Spoiler? Těžko.Tenhle film je slušně natočené kostýmní drama, které ale skutečný příběh Viktorie a Alberta cukruje pro potěšení divaček. Nečekejte víc než historickou romanci, která vás emocionálně nerozruší. Potěšil mě především zajímavý part Alberta jako osoby, co stojí vedle trůnu, což je samozřejmě obvyklá ženská role. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Politicko - romantická "srajda"... nič čo by sa extra vrilo do pamäte (samozrejme niečo o Viktórií, o ktorej som vedel doposiaľ prd), ale ani nič obzvlášť otravné. Historická dráma o mladej slečne, ktorá sa dostane k moci no a učí sa na vlastných chybách... pekné oblečky, nadýchane vlásky, dotiahnuté korzety... rozprávka na dobrú noc. 6/10 ()

Reklama

Ducharme

všechny recenze uživatele

Perfektní tónování utváří příjemnou atmosféru podtrženou krásnou hudbou. Dějově "Viktorie" nejednou prudce zakopne a vymáchá si čumák v kaluži slizu - hlavně druhá polovina má hodně okopané špičky bot. Ač je film zařazen do žánru drama myslím, že potěšeny budou spíše romance chtivé dámy. Já místy byla. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Komické je, že mnohé historické filmy sa vo svojej historickej nepresnosti (čo nikdy nepovažujem za dôvod, prečo by som strhala hviezdičky) tvária tak vážne a dôstojne, že sa bežný divák snaží ignorovať, že ide vo väčšine prípadov o hollywoodske bonbóniky s nepresným scenárom. Viktória sa však ani nesnaží pôsobiť vážne a dôstojne, ten film je tak obsahovo zlý, ako je vizuálne nádherný. Scenár sa vôbec nezapodieva významnou politickou či spoločenskou situáciou a je veľmi zostrihaný, zameriava sa vlastne len na jeden úlomok Viktoriinho bohatého života. Odhliadnuc od zosekaného scenára, rozprávková kamera a prostredie doslova uchvátia svojou podmanivou atmosférou a Emily Blunt dodala svojej Viktórii ohromujúci šarm plný jemnej krásy, bystrosti a odhodlania. Hoci forma obsah neľútostne pochovala, je natoľko kúzelná, že jej divák, oceňujúci romantické obrazové kompozície v žiadnom prípade neodolá. Aby som dala nižšie hodnotenie, muselo by ma to nudiť, a to sa, našťastie, nestalo ani na okamih. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem všechno možné, jen tohle ne. Oboum hlavním hercům role náramně sedla, Emily by si zasloužila nějaké to ocenění. Námět krásný, naučný, skvěle natočený, žádné nudné chvilky, na které jsme už zvyklí. Nebýt pohádkového konce, ale na můj vkus nějakého dramatičtějšího, dávám 5*. Úprava: za trailer o hvězdičku nahoru, krása, když si na film vzpomenu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Většina záběrů interiérů se natáčela na zámku Belvoir v hrabství Leicestershire v Anglii. Na posteli, kterou vidíme o svatební noci, spala opravdová královna Victorie. Ložnice je tak malá, že kamery musely být umístěny za okny. (HellFire)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama