Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazený a vizuálně nejlépe vypadající historický film poslední doby (o nějakem dramatu snad ani nemůže být řeč),který nadchne především dámské publikum.Osobně sice podobně laděné filmy nevyhledávám,ale tady mi těch 100 minut velmi příjemně a rychle uteklo.Velká škoda,že podobných "životopisných" a de-facto podle stejné šablony vzniknuvších příběhu je v poslední době poměrně dost...i tak ale lepší 3 a 70% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama s talentovanou sbírkou herců. O téhle královně jsem dřív věděla akorát to, že je podle ní pojmenována jedna éra, takže jsem si zase jednou rozšířila obzory. Propracovaná výprava a dobová hudba filmu dodávají na realističnosti. Největší výhodou jsou ale určitě herci. Emily Blunt a Rupert Friend byli do svých rolí vybráni dokonale. Na konci filmu jsem měla trochu dojem, že se dívám na pohádku. 4,5* ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Film mapuje život mladičké královny Viktorie na prahu dospělosti, dále vypořádání se s fyzickým nátlakem na podepsání regentství, a v neposlední řadě její vztah s princem Albertem. Jeanu-Marcu Valléemu se daří výborně vykreslit jednotlivé charaktery, jejich pohnutky a uvěřitelnost příběhu. Stejně tak kvalitně se mu daří vážné téma prokládat humornými prvky. To co však Královně Viktorii chybí k dokonalosti je interesantnější a dramatičtěji vygradovaný scénář. Tím se stává i přes svůj příjemný feeling „nezapamatovatelným“, což je velká škoda. Tři hvězdičky. 🙂 (05.05.2021) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady kostýmních dramat, tentokrát bohužel jedna z těch průměrnějších. Příběhu se nic moc vytknout nedá a postavy a dialogy jsou výborně napsány. Herecké výkony jsou také velmi slušné. Emily Blunt překvapivě docela dobrá, Paul Bettany výborný a Mark Strong solidní. Bohužel hlavní problém je v režii. Celý film je totiž strašně chladný a odtažitý a i když se herci a scénarista snaží, tak z filmu na mě žádné emoce netečou. Žádná emotivně silná scéna tu není a dvakrát rychle to taky neuteče. Ke konci už to navíc ztratí dech úplně a už jsem se dost nudil. A ničím zajímavý vizuál a sterilní kamera tomu také moc nepomohly. Škoda, potenciál tady byl velký. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Malá okružní jízda mladým viktoriánským obdobím je poučná pro turisty z jiných století a ještě potěší oko estéta, ucho milovníka Strausse, Schuberta i Handela a kdo ještě vlastní duši romantika, sedl si do správného kočáru. Příjemný historický kousek, co neotráví, Emily Blunt není chvályhodně za krasavici, ovšem jako panovnice má svou důstojnost a v nekrálovských chvílích je půvabná jak porcelánová panenka, Paul Bettany ve svém přirozeném projevu rozsvítil každou scénu, ve které se zjevil, obavy byly z Ruperta Frienda, který u mě rozhodně neaspiruje na titul "Muž roku 2009" (ani 2010, 2011, 2012......∞ ), ale v roli okouzleného Alberta byl natolik milý, že jsem o něm nakonec ani nevěděla:-). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie. (Petulka88)
  • „Prímorské“ scény boli skutočne natočené na zámku Belvoir pomocou importovaného piesku a digitálne renderovanej morskej vody. (Svadbos)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama