Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký snímek s fajn herci. Délka 100 minut je naprosto adekvátní a film vás tak akorát nestihne nudit. Příjemní herci jako Emily Blunt, Paul Bettany, pro mě neznámý Rupert Friend (a popravdě, co jsem viděla fotografie z jiných snímků, tak mi přijde že tato role mu sedla asi nejvíce a zaujal mě v ní, ale podle jiných jeho rolí by se tak asi nestalo) a hlavně krásné kostými a troufám si říci, že snad i dobře vyobrazená tehdejší atmosféra. Myslím, že tu byla především dobře vykreslena role manželů aka princů královen - asi nezáviděníhodná činnost. ()

fragre odpad!

všechny recenze uživatele

Dějiny à la Rosamunde Pilcher čili přeslazený kýč monarchistický . Stejně hloupé jak ta pradávná trilogie o Sissi (leč tam se to dá trochu omluvit rokem vzniku), jen to má lepší technické parametry a modernější kameru. Příležitost pro producírování se v dobových kostýmech. Prostředek masového oblbování. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborné historické drama má sice pomalé tempo, ale to je u podobných filmů normální. Vévodí mu úžasná Emily Blunt a skvěle jí sekunduje Rupert Friend. Líbí se mi, že se věnuje mladé nevyzrálé a křehké budoucí královně, která není nijak nadšená svým osudem a cítí se celý život jako ve vězení.Fajn romantika, kostýmy a celkově příběh. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Staré dobré Spojené království miluji. A královnu Viktorii ještě více. A opravdu mě naštvalo, že film o této britské osobnosti točil francouzsky mluvící Kanaďan. WTF? ... No, ovšem opět se mi vymstily mé předsudky vůči frantíkům etc. Jean-Marc Vallée se fakt hodně snažil a The Young Victoria dotáhl na sakra hodně vysokou úroveň. K tomu samozřejmě byl důležitý správný výběr lidí, protože bez lidí, kteří neví, co dělají, by historický film neměl žádný smysl. Perfektně vybraná ústřední dvojice mě doslova ohromila. Z béčkové herečky Emily Blunts, jež se proslavila filmem The Devil Wears Prada, se díky této roli vyklubal velmi nadějný talent a doufám, že u královny Viktorie neskončí a půjde ještě výše. Rozhodně má co nabídnout a nebojím se říct, že se máme od ní ještě na co těšit. To samé platí o Rupertu Friendovi, typickém Anglánovi, jehož pět minut slávy jistě nemine. S dalšími kšefty může určitě počítat i Ilan Eshkeri - autor nádherné hudby, která byla pěkně doplněna Händelovým slavnostním Zadok the Priest. Když se ještě k tomu všemu připočtou pestré scény a kostýmy, máme zde takřka perfektní film. Bohužel, scénář, na kterém já si tak trochu potrpím, už tak perfektní nebyl, a to se raději ani nebudu zmiňovat o historických chybách. První polovina byla super, ta druhá už trochu pokulhávala. Vypadalo to, jakoby si tvůrci uvědomili, že už musí asi končit (podobně to máme u ságy Harryho Pottera), ale jejich obavy byly zbytečné. Však 100 minut na historický film není moc a myslím si, že kdyby scénáristé přidali další půlhodinku, mohli by vytvořit zcela ideální konec a ne takový zásek, jaký udělali. To jediné zkazilo celkový dojem z filmu, ale nic to nemění na tom, že ten frantík z Kanady to dokázal. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Z pestrého trojlístku Valléeho feature zárezov predstavuje tézovité CV mladej Viktórie zárez najmenej hlboký. Pripadá mi to tak, že Jean si proste chcel natočiť drámu odohrávajúcu sa v historií, lenže nanešťatie mu z toho vyšla len páčivo nasnímaná a aristokraticky ošatená glosa bez väčších ambícii. Ešteže to nie je tak podpantoflácky zaprdené, resp. odmerane seriózne akoby sa sprvu mohlo zdať a nájde sa pár použiteľných scénok spoza kráľovského dvora ktoré by však neboli príliš funkčné bez onoho režisérskeho kumštu tohto sľubne sa profilujúceho Francúza. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Většina záběrů interiérů se natáčela na zámku Belvoir v hrabství Leicestershire v Anglii. Na posteli, kterou vidíme o svatební noci, spala opravdová královna Victorie. Ložnice je tak malá, že kamery musely být umístěny za okny. (HellFire)
  • Královna Viktorie vládla dlouhých 63 let, což je nejdelší panování jednoho panovníka v historii Británie. (Petulka88)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama