Reklama

Reklama

Broučci - Dobrodružství na pasece

(série)
Animovaný / Loutkový / Pohádka
Česko, 1998, 1 h 3 min (Minutáž: 7 min)

Předloha:

Jan Karafiát (kniha)

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Poutníček, který provázel Broučka od narození do dospělosti, zavítal opět do chaloupky pod jalovcem. Rád se tam ze svých cest po kraji vrací. Najde tam vždy dveře otevřené a laskavou pohodu velké rodiny. Děti se na něj těší, protože se pokaždé dovědí něco nového. Poutníček jim vypravuje příběhy dvou slunečních skřítků Skoka a Kuka, kteří se na svých cestách setkávají s dalšími obyvateli paseky a prožijí mnoho nebezpečných situací, ve kterých jim dobří kamarádi vždy pomohou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tak nad tím přemýšlím pod režijním dohledem Luca Bessona by to mohlo fungovat v hrané blockbusterové podobě. Broučci 1 jsou pořád jasným vrcholem ale Broučci 2 jsou pořád okey. Akorát už ne tak originálně depresivní. ()

eileen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosté zklamání, příběhy už nejsou zdaleka tak pěkné, hudba nic moc, ale naprostý šok v podání čteného komentáře panem Donutilem. Proč se autoři rozhodli nahradit pana Hartla M. Donutilem? Snad proto, že byl momentálně hodně v kurzu, ale večerníčku to rozhodně neprospělo. M. Donutil se na čtení večerníčku a podle mě ani na dabing vůbec nehodí. Zde je uveden Jan Hartl, ale bohužel jen omylem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vskutku nejslabší článek celé "trilogie". Že Hartla nahradil Donutil a Viklického Zdeněk Zdeněk by mi nevadilo tolik, jako mi vadí scénář. Příběh dvou skřítků se zpracováním, prostředím i atmosférou od poetiky Karafiátových Broučků značně liší a natažený na devěd epizod navíc působí jako nastavovaná kaše... Celkový dojem: 65% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Ale kdeže...kouzlo prvních broučků se vytratilo a zůstala nějaká patlanina, která v sobě neskrývá ani kousek nostalgie své úspěšné prvotiny. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně podivný a infantilní příběh uměle naroubovaný do světa Broučků.Nevím co napadlo ČT natočit zrovna tohle, jako druhé pokračování v řadě.Donutil je o několik tříd níž než Hartl z první série.Matně si ale vzpomínám že tehdá prostě Major Troník frčel tak ho cpali všude. Dávám jednu hvězdičku za prostřihy na Broučky, protože ten příběh je celý bizár. Od Loutek, názvu epizod a hlavních postav.Neztrácejte tím čas a rovnou si pusťte třetí sérii. ()

Indominus odpad!

všechny recenze uživatele

Krom špatného příběhu a nesympatických postaviček tomu Donutil nasadil korunu, jeho podání je strašně slizké místy až úchylné. ()

Jannica 

všechny recenze uživatele

Co to tady dole svíítí... Zářilo to do zlatova.... Třeba nám to někdo schoval... Třeba se to nedá chytit... Prostě broučci. I když dřívější jsou lepčejší. A teď už do hajanova. ()

Reklama

Reklama