Reklama

Reklama

Stopy krve I: Masakr

  • angličtina Traces of Death
všechny plakáty

Obsahy(1)

Šokujíci, avšak naprosto realistický, místy velmi krutý pohled na hrůzy života. Dokument, který přivádí diváka daleko za hranice představivosti. Je sestaven z autentických záběrů děsivých skutečností, které se v tomto našem světe bohužel také stávají. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Alternatíva ku sérii Faces of Death, po ktorej je Traces of Death asi druhá najznámejšia dokumentárna séria explicitne zameraná na smrť a to na jej SKUTOČNÚ tvár. Pilotný diel z produkcie Dead Alive dokáže zraziť až na kolená a dokonca sám o sebe hravo zahanbí celých šesť častí Faces of Death dohromady! Úvodný EXTREME WARNING na krvavo červenom pozadí neklame! Jednoduché spracovanie a hudobný doprovod od T.O.D. sadol na takýto druh shockumentu dokonale. Miestami síce morbídne poznámky od Damona Foxa (rozprávač) vyznievali dosť podivne až opovážlivo, o záverečnom HA HA HA ani nehovorím. Ale tak to už niekedy býva. 5* za to, že je to 100% REAL. Realita je sama o sebe zaujímavá a jej pripomenutie nemusí (ale môže) uškodiť. British Board of Film Classification (BBFC), ktorá na dokument uvalila zákaz v U.K. je práve názoru, že Traces of Death neobsahuje žiadne zábery výchovnej ani inej hodnoty. Názor, že je to úchylná sračka pre úchylov, bez zmysluplnej hodnoty, vo všeobecnosti drvivo prevláda. Nebolo mi všetko jedno, divný pocit organizmu sa dostavil! ### Medzi to najznámejšie (zámerne nepíšem najzaujímavejšie) čo dokument prináša je napríklad amatérsky záber dvojice turistov (Karl Zhoen a Resy Cohen) použitý už v dokumente Ultime grida dalla savana (1975). Viac informácii teda tam. Okrem toho by som spomenul aj známu scénu samovraždy amerického politika Budda Dwyera, ktorá sa objavila napríklad aj v zostrihu Gesichter des Todes VI (nie od Johna Alana Schwartza). O čo teda išlo? 22. januára 1987 spáchal Budd Dwyer samovraždu strelou do úst priamo na svojej tlačovej konferencii pred množstvom novinárov. Dwyer, vtedy ako pokladník Pennsylvanie, bol usvedčený z prijatia úplatku vo výške 300,000$, avšak stále tvrdil, že je nevinný a obeť politického prenasledovania. Pred tým ako ukončil demonštratívne svoj život Magnumom 375, rozdal tri obálky v ktorých sa nachádzali tieto písomnosti: 1 - dopis svojej žene, 2 – karta darcu orgánov a iné..., 3 – list jeho nástupcovi. ### To hlavné čo je tu k videniu: dokumentácia nehôd, samovrážd (napr. Budd Dwyer), vrážd, pitvi (lekárske zábery boli použité z raritného dokumentu americkej armády - Basic Autopsy Procedure (1961)), športové nehody, plastická chirurgia, atď.......... S Traces of Death teda opatrne! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nic drsnějšího a odpornějšího snad nelze vidět než tuto kolekci Stop krve. Člověk se slabými nervy se nedokáže dívat ani minutu na tyto naprosté otřesnosti. Popravy, nehody, mučení, prostě příšerné věci... Myslím si, že nic podobného už v životě neuvidím a nechápu jak se takovéto dokumenty mohli dát oficiálně sehnat. Po morální stránce bych měl po minutě film vypnout a dát ihned odpad, ale do dokumentární stránce to je unikátní skvost který nemůžu ohodnotit jinak než sto procenty. Po shlédnutí tohoto unikátního dokumentu člověk konečně vidí jaké nebezpečí se skrývá za volantem, vidíte zde jací jsou skutečně lidé, bez srdce zlý, krutý... Ale tvůrci udělali i úžasnou věc, že film odlehčily sekvencemi například s motoristickými vtipnými haváriemi. Nelze hodnotit jednotlivé díly, protože jsou všechny stejný, stejně krutý. Ale jako celou sérii Traces of Death hodnotím jedině - 100% ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Hodne drsnej pohled na to jaky nehody a zverstva se dejou po celym svete. Urcite velice oblibena vec kazdyho upira co si denne maluje linky pod ocima a sem tam se rizne ale taky dost zajimava ukazka toho jaky dokazou bejt lidi prasata a nestitej se niceho. Abych pravdu rekl ani tak mi nevadilo koukat se na provazochodce ve vetru nebo na pyrotechniky rozprsknuvsi se pri deaktivaci bomby jako koukat se na normalni veci vsedniho zivota mezi nez bych zaradil porod cisarem ci liposukce. Tak jako tak nehodnotim plnym poctem proto ze bych u kazdyho smrtaku olizoval nuz ale proto ze nic podobnyho sem do ty doby nevidel. Dvakrat stacilo a myslim ze potreti se na to podivam az za hodne dlouho ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, kteří si tuhle sérii půjčovali v mládí z videopůjčoven, no a když jsem byl kdysi (zhruba 10-12 let zpátky) na jednom veletrhu u polských hranic narazil jsem tam na VHSky prvních tří dílů, tak jsem si je nadšeně odnesl domů. Já na podobných dokumentech nevidím nic špatného. Je jasné, že jejich obsah není pro slabé nátury a těm co se dělá mdlo, když vidí vlastní krev, by se tomuhle měli vyhnout obloukem, ale „gurmáni“ tohle prostě ocení. Kdy jindy máte šanci vidět na vlastní oči, sebevraždy, blbé turisty kteří vylézají z auta a chtějí si natočit lvy pěkně zblízka, pitvy…Je to drsné, ale je to realita… ()

BlackTom odpad!

všechny recenze uživatele

Nechcelo sa mi pozrieť do fakeových Tvárí smrti, tak som sa rozhodol vydať rovno po jej Stopách. Automobilové nehody a rôzne operácie sú ešte celkom "prijateľné". Myslel som, že som otrlejší, ale dívať sa na vypalovanie sadla zo živého prasaťa alebo statický záber na krv príštiacu z nosa samovraha Dwyera, to už bolo príliš aj na mňa. Ono, pokým je to hrané, dá sa pozrieť na akokoľvek nechutný horor, lebo viete, že sú to len masky. Nič však nedokáže vydesiť viac než vedomie, že toto je skutočné a môže sa to stať hocikedy a hocikomu. Bŕŕ... Je dobré vedieť, že vo mne ešte ostalo niečo ľudské. Z tohto je mi šoufl, hodnotím pocity, rovnako aj amatérske vyznenie filmu, jasný odpad! a dvojke, hoci už je pripravená, dávam utrum. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl ve Velké Británii zcela zakázán. Důvodem je násilí, které je vyobrazeno bez jakékoliv dalšího důvodu nebo hodnoty. (Rugero)

Reklama

Reklama