Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný pohádkově kouzelný horor, který má do dokonalosti opravdu jen kousíček. Líbilo se mi takřka všechno, ale závěr byl příliš natahovaný a už mě trochu unavoval. Ta pointa se tam rozkrývá snad posledních 30 minut, přitom by stačilo to udělat v deseti minutách a celkový dojem by se přehoupl do nejvyššího hodnocení. Takhle zůstanu těsně pod vrcholem, ale rozhodně tenhle film všem doporučuju a to nejen hororovým fanouškům. 85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalá atmosférická jízda, kterou jsem ani nečekal. Až do konce jsem se nemohl, stejně jako hlavní hrdina, vymanit z příběhu a ze způsobu, jakým byl vyprávěn. Klobouk dolů. Tenhle film by měli určitě vidět všichni příznivci temné fantasy a snad i hororových pohádek, protože něco takového už nemusí jen tak vidět... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vnímam tu jeden podstatný problém. Tento snímok je akosi zbytočne naťahovaný a spomaľovaný vatou, ktorá chce z neho urobiť niečo s presahom. Možno som chcel len jedno, aby to bola svižná žánrovka ( čo v mnohých momentoch aj je ) a nie filozofické dielo, ale proste som nebol pripravený na nič náročnejšie. Ale hovorím, ak príde na to orechové, je to chuťovka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Korejským filmům jen tak na chuť nepřijdu, ačkoli se snažím, tak to prostě nejde. Pár scén šlo, ale pokud se člověk nudí podobu celého snímku, není něco v pořádku. Zářící barva byla hodně protivná a bila mě do očí odstrašujícím způsobem. Díky tomu hororové scény nepůsobily hororově, ale spíše komicky. Nechci nikoho odradit, ale mě tento místy originální Korejský snímek nesedl v žádném směru. Bude lepší, když si každý divák vytvoří svůj vlastní obrázek... 3/10 = 35% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama