Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tmavej noci sa nad drevenou kolískou s práve narodeným chlapčaťom skláňajú tri sudičky. Každá z nich mu želá čosi iné - ale všetky spolu sa zhodnú, že keď dospeje, stane sa vládcom krajiny. On, syn chudobného uhliara žijúceho hlboko v lesoch. Len čo sa to dozvie kráľ, prikáže dieťa zabiť. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Karp 

všechny recenze uživatele

Paví pírko aneb pohádkové utrpení... Vždy jsem měl za to, že pohádky se natáčí pro děti, ale tahle pohádka o dětského diváka nestojí. Jede si na vlně filozofického přemítání a libuje se v dlouhých monolozích, které by spíše příslušely Hamletovi. Shakespearových dialogů ale samozřejmě nedosahuje. Mnohé postavy jsou vyloženě nesympatické a to včetně těch kladných. Další mínus... A pokud byste tohle všechno přestáli, nachystejte se na moderní český dabing, který působí tak nepřirozeně, až je rušivý a nepříjemný. Námět je pochopitelně dobře známý a jedná se o jednu z mnoha verzí Plaváčka. Nejzajímavější jsou pak na filmu některé záběry na hrad, hradní sály a exteriéry. Suma sumárum máte-li rádi klasické pohádky Pavímu pírku se raději vyhněte. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Trochu to pôsobí rozťahane, keďže scenár bol trošku moc veľkolepý (pospájanie množstva známejších motívov). Je to v podstate pompéznejšia verzia filmu PLAVČÍK A VRATKO (Tři zlaté vlasy děda Vševěda). Pekné zábery, výborné obsadenie, nádherné kostými, prekvapivá hudba. Zaujme predovšetkým snaha o psychológiu - množstvo divadelných monológov, že to občas ani nepôsobí ako rozprávka. Klasika... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slovenský Plaváček s krásnou českou princeznou, hezkým králem, kterému ani Plaváček - Paví pírko ani jeho nevlastní bratr nesahají ani po kotníky a krásnou královnou. Kdyby byl Paví pírko řízek, byl by po konfrontaci s nevlastním bratrem, synem rybáře, která skončila jeho pádem ze skály, aspoň opravdu hodně dobře naklepaný. Chudák pták zlatohlav, nebo jak té zlaté slípce říkali, by to za chvíli byl pták nudista, jak všichni chtěli aspoň jeden zlatobrk. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Nevidela som to úplne od začiatku, ale znovu mi to pripomenulo, aké krásne sú hrané rozprávky. Príjemne ma to pobavilo a veľmi sa mi páčil prejav hercov. Krásna výprava a kostýmy. Najprv som na toho kráľa nechápapavo pozerala, odkiaľ ho poznám. Nemohla som uveriť, že to je Michal Dočolomanský! Ešte som nevidela kráľa, ktorý by sa mu vyrovnal charizmou. Nedokázala som od neho odtrhnúť oči. To bol pán herec... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě příliš nezaujala,mám na ni ale osobní vzpomínku. Jednu část totiž natáčeli v přesunutém kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Já v té době pracoval v porcelánce ,která stojí hned vedle.Tak jsem se koukl do kuchyně filmařům,což byl můj sen a potkával tak rytíře a zámecké paní v kantýně baštící sekanou..:-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Záběry u řeky a chaloupky se natáčeli u přívozu ve vesnici Nadryby ležící u Plzně. (ČSFD)
  • Natáčelo se na hradě Pernštejn a Zvíkov. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama