Reklama

Reklama

Recenze (5)

Folpa 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, co na celé této trilogii všichni vidí... Na korejce průměrný až podprůměrný akční film. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrat jsem se bavil o poznani lepe a rekl bych, ze mene patosu a vice humoru tretimu dilu hodne pomohlo. Kyeong-gu Seolovi tahle vtipnejsi poloha sedne o mnoho lepe. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Třetí z trilogie Public Enemy, korejských gangsterek, které spojují jen postavy a zejména hlavní hrdina, je dnes pro mne opravdu srdeční záležitostí ... I když ani jeden z dílů nesklidil zde na csfd nějaké opravdu výraznější hodnocení a nepřiblížil se k dnes již (zřejmě nejen pro mne ...) kultovnímu Chaserovi (2008), pro mne je to po tomto majstrštyku jako celek - tím myslím trilogie, majstrštyk druhý. To co v předchozích dvou dílech podle mne tvůrci zaseli, sklidili v tomto třetím díle s naprostou noblesou ... První byl brutální a "špinavý", druhý byl uhlazený a stavěl detektiva do pozice, kde skutečně již nemohl vše řešit ránami pěstí a pár kopanci, třetí díl je pak soubor tolika úžasných situací, kdy od neuvěřitelně vtipných scén (napočítal jsem jich tak dvacet), přechází v silné drama a souboj ega detektiva s hlavním mafiánem až po naprosto krutou řezničinu gradující ve finále filmu... Abych něco více pojednal o celé trilogii, každý film má stejnou strukturu, podobně jako seriál Colombo. Vždycky je zde náš ušpiněný, docela malý a na první pohled trochu přihlouplý detektiv, do kterého by žádný z gangsterů neřekl, že může být pro něj výrazným nebezpečím. Hlavního mafiána či zločince poznáme během začátku filmu a pak už je to jen o boji ve všech rovinách mezi detektivem a "Veřejným nepřítelem" ... Jenomže detektiv z Public Enemy není Colombo a s nikým se nesere, pro ránu nejde daleko a rozdá si to na férovku s kýmkoliv kdekoliv. Ačkoliv se nezdá, právě jeho strašná síla, umění se prát a hlavně odolnost v boji je na konci vždy jeho devízou. Děj filmu končí vždy duelem mezi detektivem a mafiánem, který je vždy brutálním a drsným oponentem ... ovšem, náš detektiv nakonec vždy zvítězí, dostane za mříže ta největší zločinecká esa, vyjebe úplně s každým a havně svými pěstmi rozbije hlavy a obličeje desítkám gangsterů. Třetí díl je pro mne naprostá špička, kde jsem se strašně bavil, smál se , kroutil hlavou co si všechno k místnímu miliardáři(mafiánovi) dovolí a samozřejmě si vychutnal tradiční korejské bitky, které někomu moc nesedí, ale mě vyhovují, i když od reality mají hodně daleko ... Celá trilogie je prostě paráda!!! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Obsahom rozkroceny medzi I. a II. dielom. Oproti dvojke sa zmiernil politicky podton a diplomaciu vystriedalo gangsterske prostredie. Pribudlo viacej humoru (dobre pointovaneho) a po vzore prveho dielu sa opakuje aj vyssi pocet akcnych pasazi. Stopaz je sice premrstena, ale kolonku "kvalitny popcorn" film vyplna spolahlivo. Nad ramec zanru potom film poskytuje socialno kriticky podton, ktory triedne rozdiely v korejskej spolocnosti ani tak nehroti, ako skor srkz prepojenie opozicnych zloziek "prava a spravodlivosti versus kriminalita" difuzne premiesava a zamlzuje. Aj napriek tomu, ze film je pre fanusika zanru atraktivny, som si vedomy ze zaver filmu je urcitym modnym trendom, ktory moze byt az znepokojujuci. Podobne ako napr. v The Chaser, aj tu zaver a rozuzlenie zapletky pribehu zo socialneho pohladu nic nemeni na statuse, s ktorym postavy do filmu vchadzaju /Detektiv je na zaciatku okrajovo obvineny, ze v minulosti bral uplatky, naopak sef gangu je na verejnosti prezentovany ako uznavany riaditel svojej firmy, na konci vidime detektiva, ktory si poziciava peniaze od byvaleho gangstra/. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama