Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou … . Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí. (Ketri)

(více)

Recenze (21)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Námet je pútavý, herecké výkony pôsobivé, takže jediný problém mám s tempom. Keby bol film o pol hodinu kratsi, tak by bol perfektny. Napriek tomu hodnotenie 7/10 preklopim na 4* pretoze by som nepredpokladal, ze ma zaujme pribeh o zmiesanom milostnom trojuholniku odohravajucom sa na kralovskom dvore. Bezne ma taketo filmy k smrti nudia. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ historického filmu, které u Korejců tak miluju. Krásná výprava, dokonalá kamera, úžasná hudba a neotřelý příběh vycházející z hodně netradičního milostného trojúhelníku. Jediné, čeho bylo přes okraj poháru, byla, jak už tu přede mnou psali jiní, erotika. Nemusela být tak detailní, ale střihači bylo asi líto to vyhodit, když už se herci tak snažili. Mám i režisérskou verzi, ale bojím se, že ty minuty navíc budou patřit právě jí. K příběhu jako takovému bych nepřidávala ani neubírala vůbec nic. Pro mě byl dokonalý. 4,5* ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Maedhros, že některé erotické scény mohly být zkráceny, vypuštěny, nebo jinak editovány, protože působí někdy až příliš samoúčelně a rozbijí pracně budouvanou atmosféru tragédie tařka shakespearovských rozměrů, která nelítostně a zarputile spěje ke svému vražednému finále. Nicméně jsou zde vynikající herecké výkony, Ji-hyo Song jako královna, Ju Jin-mo jako král, třetí hlavní postava, bodyguard Hong Lim, tak nějak nesedí svým projevem do party. In-seong Jo je zde totiž většinu filmu relativně slabý oproti svým vynikajícím kolegům, jeho často jednotvárný herecký reperoár je mi záhadou. Buď to měl ve scénáři, že ta postava má působit unyle, nevýrazně, mnohdy lítostivě, nebo neodvedl to nejlepší, protože v The Classic, A Dirty Carnival, What Happened In Bali předvedl, že hrát umí. Nicméně i přes tyto neduhy, film je luxusní opulentní výpravnou freskou, která věrně evokuje atmosféru doby, rozehráva dovedně napětí mezi postavami, příběh dramaticky odsýpá, jak má, bojové sekvence amatéry jako já neurazí. Hudební podkres fajn, kamera skvělá, různé detaily potěší, výprava famózní, a finále je skutečně written by blood, srazí vás emočně na kolena. Tohle si dám s chutí znova. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné překvápko tenhle snímek - netradiční zápletka, kvalitní herecké výkony, povedená hudba, pěkné dekorace, kostýmy i exteriéry, slušné akční scény i působivý pohled do nitra zoufalosti hlavních aktérů. A na korejský snímek opravdu dosti velké množství erotiky včetně solidních detailů (viděl jsem directorku zřejmě), no snažili se herci docela fest :-) 75% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh a poutavý děj .. film kazí jen pár docela okatě prkenných herců ... Naproti tomu celku jako takovému stejně vévodí dva naprosto skvěle zahrané party - postavy krále a královny. Oba smutní, uvěřitelní, oba neskutečně trpící ... Odvaha herečky Ji-hyo Song při odvážných scénách, naprosto decentních a nepohoršujících, zasluhuje pochvalu a ocenění. Nechápu to zdejší odsuzování erotiky, vždyť zrovna tento příběh je celý na TOM postaven. Až z té zde ´tolik´ ukazované / kritizované, přitom vlastně vynucené, sdílené intimity, tělesné blízkosti a teprve později fyzické vášně, vznikla celá ta jejich láska a v takovém případě každá zdejší lechtivá scéna posunuje, ukazuje to nutné a hlavně vysvětluje (obhajuje) následující děj. Zobrazit skutečnost, to přece nemůže v tomto případě nic jiného nahradit .. žádné naznačování, ani x minut žvanění navíc ... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Orchestrace zařídila dvě zahraniční tělesa, a to státní bulharská filharmonie Shumen, kterou dirigoval Stanislav Ushev, a Praga Sinfonietta, kde byla dirigentem Miriam Němcová. (Vavča)
  • Jihokorejský herec In-seong Jo se filmového natáčení účastnil i napříč tomu, že až do samotného zahájení výrobních prací neznal přesné detaily, vztahující se nejenom k jeho vlastní filmové postavě, ale dokonce i k samotnému snímku. Jeho důvěru si získal samotný režisér Ha Yoo, s nímž herec spolupracoval na kriminálním snímku A Dirty Carnival (2006). Pro co nejdokonalejší ztvárnění přiřazené role, podstoupil herec náročný výcvik bojových umění, šermování, jízdu na koni a dokonce se naučil hrát i na tradiční korejský hudební nástroj geomungo, tzv. black zither. To je strunný nástroj, vzdáleně podobný harfě, se dvěma postranními můstky a pražci na nějž se povětšinou hraje v sedě. (Conspi)
  • Za svůj název vděčí filmový snímek tradiční korejské hudební skladbě "A Frozen Flower", pocházející z historického období, v němž se filmový děj odehrává. Skladba popisuje kontroverzní sexuální vztah mez mužem a ženou. (Conspi)

Reklama

Reklama