Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kwon Yeon-woo pracuje jako úředník na obecním úřadě a ačkoliv je mu už 30 let, žije sám, je tichý a neschopen najít si vhodnou partnerku. Po přestěhování do nového bytu ale často potkává Han Soo-yeong, maturantku zdejší školy, která žije o patro pod ním. Ta je typickou potrhlou středoškolačkou. Kang Sook začal po vystudování vysoké školy také pracovat na obecním úřadě a během cest domů si začíná v metru všímat melancholické Kwon Ha-kyeong. Tu potkává, když ona kouří vždy na stejném místě, a pořád má před očima její úsměv. Po čase ale zjistí, že Kwon Ha-kyeong jezdí po stejných trasách, dělá stejné činnosti jako kdysi se svou životní láskou…a ačkoliv se Kang Sook snaží ji dát další impuls k životu, nezdá se, že by byl úspěšný.
Čtyři osoby, dva příběhy a na první pohled nestejnorodé páry, které začnou mít více společného, než se zpočátku zdá. (jorgus)

(více)

Recenze (65)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Na mě působila tato romance spíše mimózně rozervaně. Odkazy na moji modlu My Sassy Girl jsou evidentní, ale narozdíl od této korejské klasiky nedostaneme pointu hodnou zapomenutí logických lapsů z průběhu stopáže, ani diváka plně odzbrojující hrdiny, ale spoustu nedořečených scénáristických uliček. Herci jsou sympatičtí, herečky krásné, ale ta příjemná lehkost, tak vlastní korejským rom-kom o pár let starším, je pryč. Je zde přetavena v nepříjemnou křeč, až snad nucený gimmick. Já na to neskočil. Ale můžete to zkusit. 60 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyprávěním obyčejně schematická romantická komedie přichází s ozvláštněním v tematizování romancí dvou lidí výrazně odlišného věku. Principielně kontroverzní linii se vztahem třicátníka a středoškolačky, která v první polovině obsahuje i na romantickou komedii překvapivě erotické motivy (ve smyslu dráždivosti, ne nahoty či sexu, a navíc pouze v náznacích pro poškádlení diváků s lolikonem – lolita komplexem), ospravedlňuje druhá linie o lásce mladíka ke starší ženě. Film vztahy pojímá silně romantizovaně a lásku ve výsledku představuje výhradně v platonické podobě, což naznačují i scény, kdy milí na sebe myslí, které jsou prozářené měkkým světlem evokujícím neposkvrněnost náboženských ikon. ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Vyjimecna romance, jaka tu uz nebyla vazne vazne dlouho. Vzajemne se propletajici dva milostne pribehy do sebe neuveritelne zapadaji, i presto ze s sebou zpocatku nesou naprosto odlisne nalady. Melancholicke, misty az komorni party prekvapive dobre zapadaji mezi ty komedialni, ktere v sobe zas dusi notnou davku horkosti. Cela nalada tohoto filmu je unikatni dotkne se mozna hloubeji nez by kdo cekal. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší rozjezd, kdy jsem málem zapoměl proč mám ty Korejské slaďáky tak rád. Nezvykle decentní přístup bez velkých emocí, gest nebo proslovů. Jednoznačně největším kladem je opravdu moc hezká Yeon-hee Lee, ale i zbytek ansáblu je dobrý, jenom si neodpustím poznámku ohledně mužských charakterů nejen v tomto filmu. Opravdu nechápu proč musí být pokaždé takoví ušlápnutí tragédi. Neříkám že to má být zrovna namistrovaný macho, ale tohle je moc - leda snad že by to byl ideál korejské ženy..... kdo ví. Jeden z důvodů proč mám nejradši My tutor friend. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dva milostné příběhy v jednom z dalších milých korejských filmů. No, ano ano, byl to příjemný film, to sice jo, ale řadí se k dalším z korejských snímků, které mě nezasáhly tak, jak bych očekávala. Možná je to tím, že si vážně na korejskou tvorbu začínám zvykat, takže už mezi nimi vidím i ty průměrnější nebo prostě horší filmy a nedokážu už každý vidět jako úžasný... Něco na tom určitě bude. Přesto si myslím, že se pořád skrývá dost korejských nebo i jiných asijských skvostů, které jsem zatím neviděla a které na mě pořád čekají. Jen cestou zkrátka sem tam narazím na ty průměrnější. Hello Schoolgirl rozhodně nebyl špatný, ale bohužel ani nijak nenadchnul. Pár pěkných scén, jinak však žádná novinka. U mě tedy skončil na lepších třech hvězdičkách. ~(3,4)~ ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama