Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kwon Yeon-woo pracuje jako úředník na obecním úřadě a ačkoliv je mu už 30 let, žije sám, je tichý a neschopen najít si vhodnou partnerku. Po přestěhování do nového bytu ale často potkává Han Soo-yeong, maturantku zdejší školy, která žije o patro pod ním. Ta je typickou potrhlou středoškolačkou. Kang Sook začal po vystudování vysoké školy také pracovat na obecním úřadě a během cest domů si začíná v metru všímat melancholické Kwon Ha-kyeong. Tu potkává, když ona kouří vždy na stejném místě, a pořád má před očima její úsměv. Po čase ale zjistí, že Kwon Ha-kyeong jezdí po stejných trasách, dělá stejné činnosti jako kdysi se svou životní láskou…a ačkoliv se Kang Sook snaží ji dát další impuls k životu, nezdá se, že by byl úspěšný.
Čtyři osoby, dva příběhy a na první pohled nestejnorodé páry, které začnou mít více společného, než se zpočátku zdá. (jorgus)

(více)

Recenze (65)

Hees 

všechny recenze uživatele

Dva zamilované príbehy, jeden trochu jednoduchší a druhý zložitejší, ale oba vcelku pekné, milé a romantické. Yeon-hee Lee vyzerá fakt ako školáčka asi to bude z dôvodu, že v dobe natáčania mala v skutočnosti okolo dvadsať (20) rokov a tak to pôsobí hodnoverne. Pre porovnanie Ji-tae Yoo mal okolo tridsaťdva (32) rokov (píšem okolo z dôvodu, že neviem presne kedy sa film natočil). Čiže vek sedí a prvý príbeh je príbeh týchto dvoch hercov. V podstate ide o to, že dievča/žena Han Soo-Yeong (Yeon-hee Lee) je ešte školáčka a Kwon Yeon-woo (Ji-tae Yoo) je tvrdo pracujúci úradník, ale našli si cestu k sebe pretože sú povahy čo proste k sebe pasujú a dokonca sa vo filme veľmi k sebe hodia. Samozrejme okolie to môže prijať rôzne, ale myslím si, že v tejto dobe je to vcelku normálny vekový rozdiel. Druhý príbeh hrá na inú nôtu a veľmi pekne sa prepletá s týmto prvým príbehom. Najlepší výkon pre mňa podala Yeon-hee Lee lebo zahrala svoju roľu hodnoverne. Ďalej je vo filme veľmi pekná klavírna hudba. Tieto romantické komédie z Južnej Kórei nikdy nesklamú z dôvodu, že herci sa dokážu perfektne zžiť zo svojou roľou a perfektne vyjadrujú každý pocit mimikou tváre. Koniec je pekný a nezabudnite aj na scénky pri titulkoch. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Co naplat korejci romantiku prostě umí. Především dokáží skvěle balancovat na hranici kýče a roztomilé naivity a těmi nejjemnějšími tóny stimulovat diváka až zjihne jak zaláskovaná puberťačka. Pak často akceptuji i to, co bych jindy považoval za překročení pomyslné hranice nevkusného citového vydírání. V podstatě se na tuto něžnou romantickou (chvílemi velmi smutnou) vlnu vždy znovu rád naladím i když je to pořád o tom samém ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film budiž nádherným příkladem mistrovství korejské kinematografie, nikdo jiný tohle zkrátka neumí! Když se to tak vezme, vlastně se jedná o jednoduchý snímek o čtyřech hercích. Ti hlavní dva mají na celkovém dojmu největší podíl, zejména Yoo Ji-tae je opravdu kouzelný a pokud jde o Yee Yeon-hee, ta byla jako středoškolačka opravdu rozkošná a ve svém pokročilejším věku bych jí asi těžko dokázal odolat :-) Ač snímek nic nového nepřináší, nabízí hromadu střípků jež ho pozdvihují téměř k dokonalosti, oba dva příběhy (ten hlavní především) působí nejen díky hercům moc zábavně, něžně, mile a příjemně, scénka s umělým sněhem skýtá neskutečný půvab, hudba dotváří atmosféru a závěr je již jen třešničkou na dortu. Vlastně jsem to celé od začátku do konce odkoukal s blaženým úsměvem na tváři - hledá-li někdo pohlazení na duši, tento kousek je vysloveně ideální. Viděno 2x. P.S. Vzhledem k poklidnému tempu a jednoduchosti mluvy je film docela dobrým kouskem na poslech Korejštiny pro někoho kdo se ji učí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně subtilní, poklidně plynoucí a příjemná korejská romantika, která má ve finále silný tah na branku, aniž by k tomu potřebovala nálož sladkobolu. Nevykonstruované, reálně působící dějové soukolí, v němž sympatická ústřední herecká čtveřice přirozeně prožívá své slasti a strasti, vy jí držíte palce, slasti se také dočkáte a při závěrečných titulcích budete velmi pohnuti a spokojeni. 9/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě tenhle film přesvědčil, vždyť příběh plynul pomalu a trochu bezcílně! Už je mi to jasné - příjemná atmosféra a hodně milí herci. Těžko ho popsat a vyhnout se kýčovitosti - zkrátka byl takový laskavý, skoro jak pohlazení. A naštěstí nejde o žádné drama. jak se píše v popisu. Taky tam stojí "melancholický", to už sedí, ale já bych dodal vesele melancholická romantika s nádechem komedie. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama