Reklama

Reklama

Národní reprezentace

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gukgadaepyo (více)

Obsahy(1)

Roku 1996 se začíná v malém městečku stavět rampa pro skoky na lyžích. Trenér, který do teď trénoval žáky, je pověřen najít sportovce pro národní tým, který bude skákat na Olympijských hrách v Naganu. Trenér najde pár kluků, kteří naposled sportovali na střední škole. Avšak mezi nimi je i Bob, který byl adoptován se svojí sestrou do Ameriky, ale vrací se ve svých dvaceti sedmi letech zpět do Koree najít svou matku. Tento jediný má nějaké zkušenosti, protože skákal jako junior za americký národní tým. Před těmito nezkušenými sportovci je ještě dlouhá cesta na vrchol s následným skokem z něj. (balone)

(více)

Recenze (22)

kitano 

všechny recenze uživatele

Taká kórejská verzia divácky populárneho športového filmu Kokosy na snehu. Parta chudobných chalanov ktorá o skokoch na lyžiach nevie nič trénuje na olympiádu ? Ehm no tak nejak. Celé je to však natočené s obrovskou nadsádzkou a sviežim humorom, takže to až prekvapivo dobre funguje. Oddychová tutovka. (7.5/10) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který má bohužel příliš přepálený (a tradičně patetický) konec. A to i pro mě, která má olympiádu puštěnou od rána do večera. Ale to je asi jediná výtka, kterou mám. Skvělé herecké obsazení, do závěrečné půl hodiny svižný a zábavný děj + skvělý soundtrack. Škoda, že v době, kdy tahle šestice objížděla závody, šla Korea ještě mimo mě, protože bych jí určitě fandila. :^) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý športovo založený kórejský film. Má veľmi zaujímavý príbeh o skupine mužov, ktorí majú zoložiť prvý kórejský tím skokanov na lyžiach, ktorý sa má pokúsiť o kvalifikáciu na olympijské hry v Nagane, čo by mohlo Kórey pomôcť k usporiadaniu dalšej olympiády. Spracovanie je podobné ako aj v ostatných podobných filmoch, teda od tréningov od úplnej nuly až po samotné súťaže. Nechýbajú všetky možné sklamania a emócie, ale to je v podobných filmoch samozrejmosť. Kvalita filmu má stúpajúcu tendenciu, na začiatku ma ešte moc nezaujal, úvod mi pripadá až moc rýchly, ale tréningom sa to vylepší a samotné súťaže sú už veľmi dobré. Za poslednú polhodinu by som dal už aj plné hodnotenie, táto časť je po všetkých stránkach perfektne zvládnutá a aj emócie sú tu dosť silné. Herecké obsadenie je tu pre mńa neznáme, ale zaujímaví sú všetci a páči sa mi, že každú tu má úplne iné dôvody pre účasť v tíme. Určite musím pochváliť technickú stránku filmu, rozpočet viditeľne nebol najmenší, hlavne scény zo štadiónov vyzerajú perfektne. A hudobná stránka je na tom tiež veľmi dobre. Po prečítaní komentárov, v ktorých je spomínaný film Kokosy na snehu som očakával komédiu, ale tú som nedostal, čo ale nie je zápor. Síce príbeh majú oba filmy podobný, ale Kokosy na snehu je v prvom rade komédia a tento film zase taký pekný športový film s emóciami, kde sa humor nájde len občas. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 77%. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Sportovní film o korejském týmu skokanů na lyžích (který nemá dodnes víc, než pět členů). Jen tři hvězdičky, protože mi lezla na nervy občasná hysterie, občasná uřvanost, občasná pasivita a občasné nereálného chování zúčastněných. Škoda. Trochu scénáristicky ubrat by to chtělo. Takové As One se mi líbilo mnohem víc (mělo taky víc z čeho těžit). ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Časté srovnávání s americkými Kokosy na sněhu je oprávněné, co se týče hlavního tématu – sportovního týmu, jehož členy jsou nesportovci a jejichž cílem je zvítězit ve sportu, který pro jejich zemi není typický. Zpracování je ale odlišné. Zatímco americký film se řadí mezi takřka čistokrevné komedie a soustředí se jen na sport, v korejském podání hraje sport hlavní linii, kolem které se odehrává příběh členů týmu. A jak je pro Jižní Koreu obvyklé, film nezapadá do jednoho žánru a obsahuje prvky drama i milé komedie, vžene slzy do očí i rozesměje, a na sport samozřejmě také dojde. To vše působí naprosto přirozeně a alespoň mě to bavilo. Má drobné mouchy, jako je občas trochu násilnější tlačení na pilu, ale na mě to působilo, takže proč ne :). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Ve snímku, pracujícím se skutečnými historickými reáliemi, vztahujícími se k původnímu korejskému národnímu týmu lyžařských skokanů, se vůbec poprvé střetl otec Yong-geon Kim se synem Jeong-woo Ha. (Conspi)

Reklama

Reklama