Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá nezávislá Číňanka Little Tiger sa rozhodne ujsť z Číny do Kanady, aby v stavebnom tábore v Skalnatých horách našla svojho otca, ktorý tam odišiel pred rokmi. Dievčina sa zaľúbi do Jamesa Nichola, syna železničného magnáta, ale o svoju lásku musí bojovať, je prinútená vyrovnávať sa s rasovými predsudkami i zradou, aby úspešne zavŕšila svoje hľadanie. Aj James musí prejsť obrovskú cestu zmeny z rozmaznaného a nezodpovedného mladíka bez životného cieľa na charakterného a silného muža. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Minimálně poctivých 70% a po Broken Trail si začínám zvykat, že slovenské televize vysílají občas mezi první a čtvrtou hodinou ranní slušné "westernové" filmy (i když toto není vyloženě western). Zajímavé je, že i Broken Trail byl na téma Číňanů v Americe (a také dvoudílný). Překvapivě solidně obsazené, solidně zahrané, solidně věrohodné, solidně realistické. Stavba železnice v Kanadě očima mladé Číňanky, které na ní s tisíci dalšími pracuje v převlečení za muže. ■ Psáno dodatečně: Je to nekomplikované, příjemné, chci vidět znova. Objednávám DVD. A je jedno, že je v původním znění s anglickými titulky! ■ Mám DVD a poznamenávám pro všechny zájemce, že anglické titulky jsou v něm jen na překlad z čínštiny. Jinak dánské, švédské, finské, norské ... :). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se o tomhle filmu tak málo ví. Já si to s tou Prťavkou prožívala celou dobu. Radost, starost, smutek, naděje i láska a netradiční konec. Skoro mám chuť si přihodit ještě jednu hvězdičku. ()

Reklama

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Kvalitný film, veľké prekvapenie, nenápadne schované poobede na tv joj. Nedá sa spomenúť otrasný preklad názvu. Veď Iron Road sa inak ako Železná cesta preložiť nedá, ale že to na JOJ dávali ako Ohnivá cesta? Naozaj nerozumiem odkiaľ na toto prišli. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři je víc klišé než je zdrávo. Jako pocta čínským dělníkům, otročícím a umírajícím při stavbě železnice v Kanadě, Iron Road každopádně obstojí díky pěknýmu vizuálu, kameře i dobrým hereckým výkonům (moc sympatická Betty Sun). Iron Road je prostě takovej lepší průměr s předvídatelným dějem. Koukalo se na něj ale hezky a i při délce tří hodin sem se ani chvíli nenudil. 70 % ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Tento film som vzhliadna len nahodne v TV, nechala som si ho zapnuty len ako kulisu a venovala som sa niečomu uplne inemu, necakala som od neho mnoho, ake vsak bolo moje prekvapenie ked som nakonci zostala sediet pred televizorom bez zmurknutia. Filmom som bola velmi ocarena. Je tam sice mnoho patetickej romanticnosti, no prave vtedy som si tieto momenty velmi uzila. Takto pekne vykresleny zivotny pribeh a strasti mladej cinanky si opat rada pozriet. Herci vynikajuci, prostredie dobre, scenar skvely a hudna uzasna. Jedine co mi vadilo bola ta dlzka 2x90 min. kludne to mohol byt jeden film, dve casti boli a moc zbytocne. Ale inak krasna drama plna emocii a napatých scén. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama