Reklama

Reklama

Krokodýl zabiják

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Malé lázeňské městečko terorizuje ohromný lidožravý krokodýl a ubohá skupinka Američanů ho musí zastavit, než začne znovu zabíjet. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi verit, ze tento krokodil bol obrovsky, pretoze v zaberoch som videl ovela mensieho krokodila, akeho si vymysleli tvorcovia tohoto filmu. Aj to neboli uplne skutocne zabery z filmu, lebo niektore boli akoby vystrihnute priamo z nejakeho prirodopisneho serialu a tie co boli spracovane pocitacovymi serepetickami, neboli zas tak moc na dobrej urovni, akou disponuje sucasna pocitacova grafika. Celkovo som vo filme ani nepostrehol poriadny zaber na krokodyla, ked utocil na ludi. Kamera behala vselijako, ale nie poriadne na utok krokodila, co je naozaj aj skoda pre tento film. Takto mu to len uskodilo a konecne dielo stoji za velky prd. Dokopy tam tych vrazd zas tak moc nebolo, pretoze dej filmu sa skor upriamoval na rozvijanie vztahov medzi ludmi, co tento film skor zaraduje medzi normalne filmy, ale je v nom sem tam nejaky naznak thrileru, ked ukazuju krokodila. Masakre od krokodila sa nekonaju, ako som si najprv myslel, co ma ani neprekvapuje, kedze je to skoro obycajny film. Jeden taky masaker sa len objavil vo filme a to konkretne v tom bazene miestneho mafiana, ked sa s nim pohral krokodil. Na hladine po nom zostali plavat koncatiny a hlava. Ked jeho partak uvidel krvavy bazen tak uz len vylovil hlavu a okamzite prisiel o ruku. ani nestihol privolat policiu. Na zemi uz len zostala lezat ruka drzajuca mobil v pevnom stisku. Toto jedine by sa aj dalo prirovnat k hororu, co som ani vo filme necakal, pretoze pocas celeho filmu nic nenaznacovalo, ze by taketo nieco by bolo pouzite vo filme. Vo filme bol aj jeden komedialny prvok zo zanru cierneho humoru. Vo vode sa hrali deti a ku nim prisiel jeden chlapik na vodnom skutri a povedal ich rodicom nech vyjdu von, pretoze vo vode je krokodil. Vsetky deti vysli von, len jeden chlapec zostal stale vo vode. A otec na to: Nech ho zje:) A netrvalo dlho a aj sa tak stalo:) Zabitie krokodila bolo dost jednoduche, par ranami z kalasnikova do chrbta ho okamzite usmrtila a bolo po milom krokodilovi. Myslel som si, ze krokodil bude odolnejsi a pohra sa s nimi, ale to by som asi chcel vela od tohoto rodinneho filmu:) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Co se týče ekohororů, nejčastěji se používají po desetiletí žraloci a krokodýlové. Tento se už dle názvu drží toho druhého. Snímků o zabijáckých krokodýlech už vzniklo tolik, že snad nic originálního ani přinést nejde. Pokud se tedy tvůrci nepustí do fantasie jako v případech žraloků viz. Sharknado. Tentokrát tu máme krokodýla v Thajsku. Dějová šablona je už skutečně filmařsky tak profláknutá, že od samého začátku je děj naprosto předvídatelný. A protože se jedná o film televizní, ční z toho ohromná levnost a, jak jinak, scenáristické chyby. Děj má mnoho děr a některé postavy, jako třeba Croc Hawkins v podání Michaela Madsena, jsou zbytečné. Pokus o atmosféru znatelný je, ale když je děj značně trhaný a chybí patřičná plynulost, diváka nemá šanci jakkoliv nadchnout. Pro noční televizní vysílání pro nespavce postačí, ale to je asi tak všechno. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

To zas někdo šlápnul do velkého, hnědého, kouřícího, smrdutého, krokodýlího (budu slušná) produktu vyměšování... a ještě na tom hovnu uklouznul a vymáchal si v tom hubu! Michael Madsen je zjevně těžký alkoholik nebo úplný analfabet, protože nikdo při smyslech by se po přečtení tohohle scénáře k něčemu takovému dobrovolně nesnížil... no, Marek Vašut by to třeba vzal místo reklamy na Prosthenal;-). A možná Majkl netušil, chudák, že kromě něj dostanou role samí neherci, výprava bude ušmudlaně neatraktivní, záběry krokodýla budou zběsile sestříhané z několika poloamatérských přírodopisných dokumentů, krokodýl tedy bude měnit nejen velikost, ale i druh a lokaci (jednou v blátivé řece v džungli, za vteřinku v čisťounkém moři)... Což je pořád ještě slabota proti efektům, při kterých skutečně tuhne krev v žilách: divák je naprosto zhrozen a zhnusen, jak dětsky papundekloidní a občas i ve windowsovském programu "Malování" nakreslený krokodýl (ehm) může být spáchán v 21. století. Hvězdičku za to, že jsou i horší filmy a seriály (měřítkem kvality jsou mi české telenovely:-)). 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koho sú tie fotky?“ – „Ľudí, ktorí nevedeli plávať rýchlejšie.“ V Thajsku žerie obrovský krokodíl ľudí a ide po ňom Michael Madsen v klobúku a so samopalom. Žiadny zázrak som nečakal, no moje beztak neveľké očakávania schladilo už meno „Halmi“ v úvodných titulkoch v kolónke „produkcia“, čo skoro vždy varuje pred prichádzajúcim zlým filmom. Výsledok je bohužiaľ skutočne zlý, až amatérsky. Experti na krokodílov sa ako experti na krokodílov rozhodne nesprávajú a hajzlik, ktorý týra slony, je tvorcami líčený ako fasa chaloš, kým človek, ktorý sa mu v tom snaží zabrániť, ako zlosyn, ktorý by sa nad sebou mal urýchlene zamyslieť. Krokodíl na tom tiež práve dvakrát dobre nie je, útočí len aby roztrhal obeť a jej časti tela nechal nechá tak. Na jednu pravdivú vec (každý krokodíl má brloh, kam si nosí nezjedené obete, aby zhnili a ľahšie sa mu konzumovali), pripadá 10 scén, ktoré nemajú „základnú krokodíliu logiku“. Nevraviac o tom, že krokodíl má vešteckú guľu a v CELOM Thajsku bez problémov zaútočí práve na hlavnú zápornú postavu, keď ju navštívi v JEJ bazéne. Čo dodať. Snáď len v lepšom prípade matné herecké výkony (Madsen je pohodový, ale úvodné titulky klamú, keď ho uvádzajú na prvom mieste), scenár zaprataný nudnými klišé, odporné počítačové efekty, málo vrážd (väčšinu času sa „hovorí a budujú vzťahy") a zábery na krokodíla, pozostávajúce (pravdepodobne) z dokumentov. P.S. V roku 2007 vzniklo 5 kroko-hororov: okrem dnešného ešte video-film JAZERO 2 a ďalej KRVAVÁ LAGÚNA, PRVOTNÉ ZLO – PRIMEVAL a KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jack má krokodýlí farmu, o níž usiluje místní developer. Respektive o místo, kde se nachází. Do jejich střetu zasáhne mořský krokodýl, který si vybere přímořské městečko jako své loviště. Nejdřív to má vypadat, že se jedná o krokodýla vypuštěného v noci z Jackovy farmy, brzy ale nejen policie zjistí, že téměř šestimetrový zabiják je přivandrovalec. A tak začne hon, jehož se zúčastní také lovec krokodýlů (M. Madsen), co chce pomstít všechny ty, které krokodýl sprovodil ze světa. V první polovině se více povídá a řeší farma, druhá je o něco svižnější a nejlepší je poslední čtvrtina zachycující lov. Jako plus lze označit převažující záběry živého krokodýly, byť nemá patřičnou délku. Triky jsou průměrné, ale ne nejhorší. Krve dosti, uhryznutá hlava, paže, roztrhaná těla a překusování obětí ujdou. Kromě klišé v podobě sežrané dívky  a zde i jejího chlapce na začátku (hned po rybářích), je sežráno dítě a padouchové by si tentokrát měli dávat obzvláště pozor. Tenhle krokodýl je totiž neobyčejně vypečený, a tak vleze i tam, kde byste ho nečekali. Závěr v jeskyni je přitažený za vlasy, což u těchhle filmů je snad pravidlo. Ale jinak je většina sežrání vcelku realistická. Pěkná příroda (mohlo jí být více), povedené podmořské záběry. Scénář sice průměrný, avšak s minimem stupidních dialogů. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama