Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

kitano 

všechny recenze uživatele

Na pozadí detektívnej zápletky rozprávaný príbeh o utrpení a bolesti, ktoré sprevádzajú postavy od úplného začiatku až do samotného konca filmu. Detektív preźívajći zdrcujúcu traumu, masový vrah nachádzajúci v bolesti tú najväčšiu krásu, gangster vyžívajúci sa v brutalite a jeden človek, ktorý všetku bolesť ostatných ľudí vsáva do seba a potom ju sám fyzicky prežíva. Toto utrppenie je do takej miery hlavnou náplňou filmu, že aj samotný príbeh a scénár je až druhoradý. To podporuje aj fantastická hudba a surovosť digitálnej kamery (hudba priam ako by plakala, všadeprítomný symbol kríža). Pomalé tempo a audiovizuál vytvárajú až psychedelickú (v dobrom slova zmysle) atmosféru. Nakoniec, zážitok sa dá len ťažko opisať slovami. Tento film je určený aby si ho každý jednotlivec prežil sám. Ikeď určite nesadne každému. Treba spomenúť aj naozaj zaujímavé a kvalitné herecké obsadenie zložené z jedných z najväčších hviezd z USA, Hong Kongu, Korei a Japonska. SIlný, silný zážitok. (10/10) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

I v BOLESTI a UTRPENÍ může být skryto velké UMĚNÍ a KRÁSA. Těžko popisovat slovy tento snímek. O samotném příběhu se nechci a nebudu rozepisovat ( o mnohé bych vás tím připravil ). Film se rozjíždí pomaleji a člověk si notnou chvilku musí zvykat na styl " vyprávění " , ale jakmile začne do příběhu více pronikat, tak s každou další ubíhající minutou ho snímek ( příběh ) pohlcuje čím dál tím více až do závěrečného finále, kde si vše " sedne " . Komentáře, že snímek nemá nosný příběh, nedrží pohromadě a fungoval by sám o sobě jako " videoklip " rozhodně nejsou na místě. To, že je to podáno formou ( na kterou divák z 90% není navyklý ), ještě neznamená, že to nemá příběh. Já říkám MÁ a to velice silný. V určitých fázích filmu ( zejména v první třetině ), může snímek působit mírně roztříštěně a nesourodě, ale s blížícím se koncem už jsou mírné rozpaky rozmetány a v závěru se divák dočká " více než uspokojivého vysvětlení " a může být spokojen. Já tedy rozhodně BYL! A To jak se samotným příběhem, navozenou " halucinogení " snovou atmosférou, hereckými výkony, syrovou kamerou, tak zejména působivou hudební složkou, která se snímkem téměř splývá. p.s. ten soundtrack musím mít! zajímavý ( výstižný ) komentář: kitano ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Prosím, následující kometnář neberte rasisticky.....když už mě budete chtít z něčeho obvinit, tak z bezvěrství. Dalším důvodem, proč se vyhnout rákosí, a tím nemyslím nic konkrétního, pouze rákos a celou asijskou kinematografii, nemáte-li tedy zrovna černou prdel, a tím nemyslím barvu pleti, jest fakt, že se tam vedle milionáře z chatrče skrývá stejně situovaný Ježíš Kristus. Zalomil bych rukama, ale tím bych popřel první větu tohoto komentáře, takže jelikož už se v tom sám ztrácím, nemám ani sílu nárokovat si zpět svých 114 minut. Něco takového mě nemá šanci bavit. Dvě hvězdy za obal a hudbu. 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zajímavost a hodně nápadů tomuto filmu upřít nelze. Stejně jako výborné herecké výkony, atmosféra a dost dobrá hudba. K čemu to ale všechno je, když tomu podkopává paty sám režisér. Jeho stylu režie jsem totiž nepřišel na chuť. Celé je to moc dlouhé a s nulovým tempem filmu, díky kterému to celé spíše couvá než aby se to posouvalo dopředu, tomu nijak nepomáhá. Stejně jako někdy až příliš dlouhé či detailní záběry kamery. A ten náboženský podtext se mi taky moc nelíbil. Film je to ale přece jenom zajímavý, jenom by to příště nechtělo tak uspávací režii. A Josh Hartnett se na tyhle role prostě hodí. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Gangsterka jako spirituální film. Ano, evangelium, kde všechny postavy mluví jedním jazykem. To, že zásadní scény a děj filmu situoval Tran do Hongkongu, je dvojnásob zajímavé. Tak multikulturní metropoli se silnou energií, vysokou kriminalitou a hektickým životním tempem proměnil v součást děje a vlastně v jednu z postav, navrch jde o kulturní a historický průsečík východu a západu, tradic a modernity, místo symbolicky chápané jako prostor bez minulosti a budoucnosti, doslova uzamčené v čase. Tak můžeme osudy všech rozdílných postav nahlížet nejen náboženskými citacemi nebo odkazy, ale také skrze orientální, konfuciánské učení o spojitosti přírodních a světových sil. Temnou detektivku tak režisér proměnil ve filozofickou metaforu o vesmírné provázanosti lidských osudů ve světě, kde všechno souvisí se vším. Navrch doklad toho, jak se v lidském životě vzájemně pojí prvky světla a tmy, mužských a ženských principů a nebes a země v těžko definovatelné jednotě protikladů. Po každém dalším zhlédnutí lepší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)

Reklama

Reklama