Reklama

Reklama

Happy

  • Česko Buď šťastná! (více)
Trailer

Je těžké být šťastný? V nové rozverné komedii scénáristy/režiséra Mikea Leighe září Sally Hawkinsová jako Poppy, nezkrotná a bezstarostná učitelka, která vnáší nakažlivý a neutuchající optimismus do každé situace, která ji potká, a nabízí tak působivý, pravdivý a velice lidský průzkum jedné z nejzáhadnějších a často nejprchavějších předností lidského života: ŠTĚSTÍ. Poppyin optimistický pohled na svět je prověřen již na začátku příběh, když jí někdo ukradne kolo. Nicméně ona se zapíše do autoškoly ke Scottovi, který se ukáže být jejím „neporazitelným nepřítelem“ – vztekajícím se, upjatým cynikem. Napětí při jejich týdenních lekcích narůstá a Poppy musí vynakládat stále větší úsilí na to, aby si i nadále udržela pozitivní mysl a dobrou náladu. A jak si poradí s nervově labilní učitelkou flamenga, zatrpklou těhotnou sestrou, problémovým bezdomovcem, malým rváčem ve své třídě a zablokovanou páteří? Nyní zodpovězte otázku: „Je sklenice z půli plná nebo z půli prázdná? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podivně ztřeštěná podívaná,která hlavně ve druhé půlce začne brnkat na vážnější strunu a kterou ne každý dokáže zkousnout.Největším kladem a žel bohu i záporem je hlavní postava roztržitá a ujetá Poppy.Sally Hawkins sice svojí postavu zvládla bravurně,ovšem ta sama o sobě je natolik "divná",že jí spousta diváků nebude moc vystát.Suma sumárum,Happy-Go-Lucky není ani zdaleka špatným filmem,ale v britských vodách se v poslední době urodily mnohem výživnější a povedenější kousky...60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemam nic proti optimistickýmu přístupu k životu, ale chování hlavní postavy už se nedá brát jako optimismus. To už spíš hraničí s debilitou. Navíc všechny její "problémy" byly pro mě naprosto nezajímavý. Jednu hvězdičku dávám za instruktora v autoškole a druhou hvězdičku dávám sobě za to, že takovou blbku nemam doma. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tento filmový príbeh bol len ďalším dôkazom, že prílišný entuziazmus je občas skôr na škodu ako na úžitok. Poppyno nadšenie nad všetkým v jej okolí mi skôr pripomínalo ako keby bola na drogách a ten mega-optimizmus bol až na nevydržanie. Obzvlášť keď potom každý muž okolo nej si kvôli jej neskrotnej milosrdnej povahe začne u nej robiť nádeje. No a vlastne okolo tohoto sa točil celý film, čo koniec koncov pôsobilo tak trochu monotónne a nezaujímavo. Najlepšie scény celého filmu sa odohrávajú na jazdách v autoškole - tie rozhovory medzi Poppy a Scottom fakt stáli za to, neuveriteľné o akých rôznych blbostiach sa dá rozprávať počas inštruktážnych jázd v autoškole. Ale s výnimkou týchto oáz to bola z veľkej časti len monotónna púšť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pěkná čepice......Halóóó...... DIALOG: Vaříš? "Co myslíš?" Co to bude? "Jídlo" Hmmm, to je změna........... To je pohodička snímeček. Poppy je veselá kopa a rozdává kolem se svou pohodičku. Ale někteří ji moc nerozumí. Až jsem se bál, co se stane za průser a Poppy to odnese. CITÁT - Není to lehké, být vámi?!......... Rozhovor z bezdomovcem okolo 55 minuty je velmi zajímavý až mrazivý. Asi od teď budu na bezdomka koukat trochu jinak. CITÁT - Víte jak to myslím, že? Miluji svou svobodu, jsem vážně šťastná a vím o tom. Jo a ten autoškolák Scott je idiot, kazil Poppy její Happy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Lekce optimismu pro začátečníky a mírně pokročilé. Jelikož ale navštěvuji kurzy pro pokročilé Happy-Go-Lucky pro mě představovuje spíše ztrátu času než-li salvami smíchu vylepšené slunečné odpoledne. Párkrát se Leighovi daří vykouzlit letmý úsměv z hrdinčiných eskapád ale výsledek je lehce zapomenutelný a mírně rozpačitý.6/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Londýně a Essexu. (Terva)
  • Ve scéně, kde Poppy (Sally Hawkins) řídí auto a baví se se Scottem (Eddie Marsan), bylo použito pět miniaturních kamer, které byly vloženy do interiéru auta. (Terva)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama