Reklama

Reklama

Paní Ředkvička

(festivalový název)
  • Jižní Korea Misseu hongdangmu (více)

Ústřední postavou jihokorejské antiromantické komedie je nepopulární a nepohledná učitelka z dívčí střední školy, které studentky přezdívají paní Ředkvička. Kdykoli se totiž dostane do úzkých, výrazně zrudne, což se kvůli její nesmělosti a neprůraznosti stává neustále. Nicméně i outsideři mají své sny a paní Ředkvička touží po svém starším kolegovi, který je její tajnou láskou již od dob, kdy ještě byl její učitel. Platonická touha náhle přejde do radikálního taktického útoku, když se ukáže, že hrdinčina pracovní konkurentka je také její rivalkou v lásce. Konflikt protichůdných tužeb se postupně rozšiřuje o další postavy, až vygraduje do nápaditě pojaté finální konfrontace. Nekřiklavě úsměvná óda na outsiderství zaujme především osvěživě egocentrickou hlavní hrdinkou. V souladu s jejím pohledem je vyprávění stylizováno do hystericky vypjaté podoby. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmi neobyčejný film, který není pro každého. Já to taky ze začátku vůbec nechytal, šlo to mimo mě, i když s výkonem Kong Hyo-jin jsem se seznámil už v jiných projektech, tak mi to zase tak nevadilo. Ale ta poslední půl hodina, která začíná v motelu to bylo velmi dobré. "Him Fuk" a "Loser and Her Lover" :D ()

May 

všechny recenze uživatele

(Hongdangmu - jakysi druh cervene redkve) Tenhle film ma jedno velikanske stesti. Jelikoz jde jeho veskera propagace pres jmeno "Park Chan-wook", naprosta vetsina korejcu je presvedcena, ze je Miss Raddish jeho dalsim rezijnim pocinem, coz ma za nasledek pomerne masove boje o listky v kinech. Pravdou vsak je, ze pominuli spolupraci (POUZE spolupraci) se samotnou reziserkou na scenari, jde 'jen' o Parkovu prvni produkcni praci vubec. "Od zacatku az do konce se neprestanete usmivat." hlasi jeden ze sloganu na propagacnich plakatcich a skutecne minimalne ten usmev cloveku ze rtu az do konce nezmizi. Atmosfericky je film misty ladeny velmi podobne horce jako byla ladena Lady Vengeance, ktera ovsem zachazela vice do hloubky; Miss Raddish je jen usmevnou komedii o sexualnim spiknuti s misty na koreu skutecne velmi odvaznymi replikami, ktere zvedaji korejske publikum do jasaveho potlesku. Rezijni debut reziserky Lee Kyeong-mi o "Bezduvodne se cervenajici, tezce drici kralovne" (podtitul filmu) je navic podporen samotnou 'hereckou' ucasti Parka a Bong Jun-ha (The Host). ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Usmev na tvari bol pritomny naozaj po vacsinu filmu a lahkost spracovania temy i jednotlivych sekvencii aj v dramatickejsich momentoch je vyraznou devizou snimky. Debutujuca reziserka nezaprie, ze je Parkovou protége (minimalne pri tomto debute). Filmarsky vyrastajuc pod jeho kridlami a vplyvom - odrazilo sa to i na vyslednom filme, konkretne urcitymi znakmi v snimani (hrave vizualne skratky - aspon ich naznaky, obcasny strih "skokom") ako i celymi scenami (zaverecne vzajomne vypocuvanie v skolskej ucebni mi hodne pripomenulo scenu z Lady vengeance, kedy Geum-ja s rodicmi diskutuje o sposobe potrestania pana Baeka). A aj ked film miestami stracal kompaktnost v temporytme, zvedavost - ako sa to cele vyvinie, spolahlivo putala pozornost. A cameo samotneho Parka je fakt cibrenie oci v pozornosti - trva sotva pol sekundu. To Bong Joon-ho ma ovela "vacsiu" rolu ;-). 7/10 ()

Chrysopras odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo od začátku do konce úplně mimo mě. Nesedlo mi snad nic od příběhu po herecký výkony. A afektovanej korejskej konec filmu - to je snad moje noční můra! Nevermore a jednoznačně nejslabší věc, co jsem na 44. KVIFF absolvoval! ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Šikovný filmík s veľmi chytľavým hudobným podmazom a celkovým nadhľadom nad situáciou tak, aby sa nikdy nedostal na krajnosti a zostal pekne vyvážený bez toho, aby bol nemastný-neslaný. A už by som opakovala ;-) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama