Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (260)

wikked 

všechny recenze uživatele

Netradiční a zajímavě natočený temný thriller se silným začátkem odehrávající se za dvou deštivých nocí. Bohužel mi přišlo, že se tvůrci snaží až příliš držet vyjetou stopu. Důsledkem toho byly chvílemi dost účelové scény, u kterých jsem musel kroutit hlavou. Netlačit tak na pilu, možná bych s podobným vyústěním neměl problém. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Super triler, v ktorom je od začiatku jasné, kto je vrah, no nie je vôbec zrejmé, ako ho polícia a bývalý detektív/pasák dostanú. Ich lov má bavil napriek tomu, že logicky stačilo len páchateľa pustiť domov a sledovať ho, až kým by vyšetrovateľov nezaviedol k domu. Škoda, že film podobných nelogických ťahov zo strany hlavných postáv obsahoval viac. Napätím a atmosférou to však vynahradil. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Dost skutečně a syrově vypadající thriller, obsahující pár větších uvěřitelných náhod, které neškodí a naopak dávají filmu ještě napínavější děj. Jen nevím proč při hledání mrtvol nepoužili psy. Možná je spíš mají k jídlu. Každopádně málo který film zanechá takový dojem jako bílé maso a přitom se nepoužívají žádné přehnané scény, žádné střelné zbraně, naprosto věrohodné rvačky… ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Policajti sú to pomerne chaotickí a bez selského rozumu. Vrah sa všetkým ponúka vyložene na podnose a aj tak je neustále na slobode. Čím však Bílé maso dokáže zabodovať je schopnosť vyvolať súcit s obeťou. Chcete, aby všetko dopadlo dobre, nie je Vám to jedno a tvorcovia Vám napľujú do tváre. Za to palec hore. Ďalšie plus za nechoreografické pästné súboje. Na použitú minutáž je tu však málo zásadných momentov a sledovať hádky policajtov nie je žiadna silvestrovská zábava. Vo výsledku vlastne priemerná záležitosť, ktorej silné stránky boli rozsiate priveľmi naširoko. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná záležitost, která mě většinu svojí délky bavila. Bohužel se na konci dostavila klasická korejská nesmyslnost, nabubřelost a nakombinovanost, což dohromady způsobilo ztrátu mé pozornosti a defacto odstřelilo jednu hvězdu z hodnocení. Ne jako, ty shody náhod, časování, nesmyslné chování, to všechno první hodina a půl zajímavého děje prostě nepřebije i kdyby to natočil sebelepší režisér. I tak je to ale pořád nadprůměr. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama