Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 3

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (261)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na asijských filmech miluju ten pocit, kdy se divák dostává do rozpaků, jestli to co právě sleduje je bráno opravdu vážně, nebo se jedná pouze o nějakou recesi. Už způsoby vražedných praktik hlavního záporaka v tomto filmu jsou na první pohled prováděny brutalními až chladnými způsoby, které můžou leckoho zároveň i šokovat. Přesto všechno jsem se v desítkách případech smíchy v posteli přímo válel, což neukazuje mou zvrácenou povahu ( aspoň v to doufám ), ale umění jakým je vše ve filmu zlehčováno. Stačí si jen připomenout onu hlavní příčinu, která celé to vraždicí divadelko odstartovala a člověku se dere úsměv do tváře sám. Na zpříjemnění večera přímo ideální volba. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Oldboyovo tesařské kladívko znovu v (krvavé) akci. V nekompromisním murder thrilleru, který ačkoliv zhusta kašle na obvyklá žánrová klišé a s (diváckými) předpoklady se nemaže, šlape jako perfektně promazaný strojek. Další výtečný korejský zářez mezi snímky o sériových vrazích. Všeobecná chvála není ani trochu mimo. 9/10 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Detektívny thriller, ktorý sa zaujímavo pohráva s pravidlami žánru. Hlavný (anti)hrdina je exdetektív, no predovšetkým je to odľud, ktorý prípad rieši len koli tomu, že mu zasahuje do biznisu s "bielym mäsom". Vraha poznáme už od začiatku a príbeh vytvára najmä hľadanie usvedčujúcich dokazov. Práve fakt, že hlavný hrdina je ex-detektív, posúva film do roviny, kde vyšetrovacie metódy sa dajú nazvať hocako, len nie legálne. K slovu tak často krát prichádza násile, nutno podotknúť že je to štylizované násilie a znova sa objavuje tak populárne tesárske kladivo. To do akej miery sa budete baviť závisí od toho, ako dokážete tolerovať priam grotesknú neschopnosť policajného orgánu, ktorého najdoležitejší prípad je to, že starostovi mesta niekto hodil na hlavu ľudské exkrementy. Po technickej stránke sa jedná o špičku medzi kórejskými filmami a film sa dá v tomto smere bez problémom porovnať s takými klenotmi ako Oldboy, či Bittersweet Life. Ako plus považujem, že film zbytočne nemixuje žánre a je predovšetkým čistokrvným detektívnym thrilerom, podobne ako jeho slávnejší, starší bratček Memories of Murderer. (8/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V neděli povolení od soudce nedostaneme. - Řekni mu, že ho zabiju." Korejci se s tím zkrátka moc nepářou. Brutalita, a to nejen pachatelova, musí uspokojit každého sadistu, neustálý jogging každého maratonce a debilita policejního sboru každého zločince. Jelikož nejsem sadista, maratonec ani zločinec, tak otevřeně přiznávám, že jsem viděl jen takovou průměrně napínavou podívanou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Won-Chan Hong, Shinho Lee, Hong-jin Na .. Občas mi přijde, že mají v Jižní Korei na jedno téma jednoho tvůrce, který, ač bez velkých předchozích filmařských zkušeností, dojde s vlastním scénářem a sám pak skvěle, stylově, neotřele a zajímavě natočí výborný film. A pak o něm už dlouho není slyšet. To je případ Hong-jin Na a jeho Chaser. ___ Syrová kriminální podívaná se zajímavě rozestavěnou strukturou vyprávění převážně během jedné dlouhé noci, kdy se odkrývají velké věci. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama