Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (261)

genetique 

všechny recenze uživatele

Už dávno som si nedal jednohubku od kórejcov, ktorí vždy vedia prekvapiť zaujímavým námetom a keď vidím pozitívne hodnotenia a žáner akčný, či thriller, vždy viem, že neostane pri tradičnej šablóne s obyčajným príbehom. Kórejci nesklamali, navyše je film ozdobený nálepkou 'inšpirované skutočnými udalosťami', čo som zistil až po zhliadnutí a tak ťažko sa mi už dávno neprehĺtalo. K samotnému filmu prakticky nie je čo vytknúť, okrem už tradične mnou nestráviteľného východného štýlu herectva, ktoré spomínam takmer v každom komentári, pokiaľ ten afektovaný štýl hereckého prejavu nezapadá do vážnosti príbehu. Inak ale veľmi vyspelo natočené, zamerané na detaily (niektoré momenty naozaj veľkou mierou prispievajú k pozerateľnosti a realistickosti), znamenité budovanie atmosféry a držanie diváka v nevedomosti. Finálne zvraty a brutálny záver dávajú facku takmer každému mainstreamovému snímku. 85%. ()

JFL

všechny recenze uživatele

Thriller Bílé maso bývá oprávněně označován za jeden z nejlepších jihokorejských filmových debutů posledních let. Do značné míry to však poukazuje na celkovou vyčerpanost dnešní korejské kinematografie. Bílé maso je totiž v první řadě vzpomínkou na tvůrčí postupy, které určovaly tamní žánrové filmy v době jejich největšího rozkvětu na přelomu tisíciletí. - více v recenzi na Rejže.cz (autor Antonín Tesař). ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Netradiční a zajímavě natočený temný thriller se silným začátkem odehrávající se za dvou deštivých nocí. Bohužel mi přišlo, že se tvůrci snaží až příliš držet vyjetou stopu. Důsledkem toho byly chvílemi dost účelové scény, u kterých jsem musel kroutit hlavou. Netlačit tak na pilu, možná bych s podobným vyústěním neměl problém. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Být sériovým vrahem, vyberu si jako své působiště Jižní Koreu, protože - soudě podle tohoto snímku - neschopnost tamní policie je nesmírná a úděl zabijáka nad pomyšlení lehký - pokud tedy nenarazí na rozezleného pasáka, jemuž rohnul několik kousků z jeho stádečka a který navíc býval policistou, vyzná se a pro nějakou ránu nejde daleko. Zdařilý debut, z jehož námětu by se možná dalo vytěžit víc a stopáž by snesla mírné zkrácení, který ale jako celek působí sympaticky a obsahuje několik vážně povedených okamžiků - třeba návod jak si skutečně originálně vyzdobit akvárium... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na asijských filmech miluju ten pocit, kdy se divák dostává do rozpaků, jestli to co právě sleduje je bráno opravdu vážně, nebo se jedná pouze o nějakou recesi. Už způsoby vražedných praktik hlavního záporaka v tomto filmu jsou na první pohled prováděny brutalními až chladnými způsoby, které můžou leckoho zároveň i šokovat. Přesto všechno jsem se v desítkách případech smíchy v posteli přímo válel, což neukazuje mou zvrácenou povahu ( aspoň v to doufám ), ale umění jakým je vše ve filmu zlehčováno. Stačí si jen připomenout onu hlavní příčinu, která celé to vraždicí divadelko odstartovala a člověku se dere úsměv do tváře sám. Na zpříjemnění večera přímo ideální volba. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama