Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 3

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (261)

teutates 

všechny recenze uživatele

Když někdo umí tyhle prasárny točit, tak sou to právě oňi, ťamaňi. Ty jejích syrové tzv. thrillery donutí člověka nejenom zavírat oči, nic před filmem nejíst, no taky přemýšlet nad opravdovou zkaženosti. Asijskou kinematografii se to podobnýma, chorobnýma, zvrácenýma snímkama jenom hemží, "Bílé maso" je ještě opravdu v rámci norem a slušnosti stolovaní. Co mne ale opravdu udivuje je, že pořád něco v tomhle duchu točí, kdežto třeba Američanům nápady v tomhle směru docela chybí. Pokud nejde o trapný remake, tak je to jen slabý odvar (každopádně nebudu rozebírat rasovou odlišnost, bla bla). Základ je, že v tomhle směru a taky řemeslném to skutečně umí. To, že všichni herci vypadají skoro stejně mně opravdu nesere, když už strašáky, tak tyhle, když už krev, tak takhle a když už "priamočiary dej" tak tenhle! Doporučuju všem rádoby úchylákum, kteří hledají brutalitu a chytrost třeba ve "wrong turn IV" 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Detektivní linie, kde bývalý polda vyšetřuje zmizení prostitutky na vlastní pěst, je skvělá. Atmosférická, dějově strhující, formálně nesmlouvavá a vizuálně správně špinavá, přičemž obratně přepisuje zažitá žánrová pravidla a přináší neokoukanou alternativu k chirurgicky přesným thrillerům západního kinematografického světa. Hrdina je bezpáteřní parchant, natvrdlí policisté nekonají snad nic podle zvyklostí a padouch se všem směje do tváře, přestože je od počátku v podstatě na holičkách - tímto přístupem se ale tvůrcům daří vytvořit zajímavé příběhové schéma, nesvázané pravidly "filmové reality" a trefně kritizující nedůsledný právní systém, jehož přičiněním mohou skončit i největší vyvrhelové navzdory obvinění beztrestně na svobodě. Film ale přeci jen sráží podobně nedůsledný scénář, který občas nechává až příliš prostoru náhodám (jakkoli je právě to jeden z úmyslných postupů onoho vybočení z reality), hlavní hrdina je vždy o krok před celou policií navzdory minimu prostředků a konec přeci jenom smrdí béčkovostí více, než by bylo zdrávo. Každopádně, po zkušenosti s prachbídným Viděl jsem ďábla, tahle depresivní jízda mně velmi příjemně překvapila... 80% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jung-ho je bývalým detektívom Soulskej polície, ktorého prepustenia za korupciu. Jeho momentálnym živobytím je poskytovanie niekoľkých žien na eskortu. Ani v tejto brandži sa mu, ale veľmi nedarí. Dve dievčatá odišli bez akéhokoľvek vysvetlenia a Jung-ho sa dostáva do veľkých strát. Keď sa ozve neznámi zákazník a on už nemá žiadnu voľbu, vyštve do "práce" chorú Mi-jin. Zdá sa, že aspoň tento večer zarobí na svoje dlžoby. Opak je však pravdou. Rovnako ako predošlé dievčatá, mizne aj Mi-jin. Jung-hon si razom uvedomí, že posledný obslúžený zákazník, nebude len tak obyčajným chlapom, platiacim za sexuálne orgie. Podarí sa mu zachrániť matku malého dievčaťa? Najprv by som rád uviedol, že sa v prvom rade jedná o KRIMI, čiže film je predovšetkým vyobrazením policajného pátrania. Kto nemá v obľube tento druh priebehu deja, len ťažko bude spokojný. Ja osobne som bol. "Štvanec" pôsobí v porovnaní s inými podobnými snímkami dostatočne reálne. A to je jeho najväčším "plusom". Záver je typickou thriller-drámou, ktorá svojim rozuzlením "nenaserie" a zároveň neuspokojí len málo koho. Aj takto to môže dopadnúť .. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod veľká vďaka spoločnosti Vapet, že po čase opäť pribudol na náš malý trh výborný kórejský film.Temný príbeh o masovom vrahovi stiesnenou atmosférou pripomína filmy ako Sedem alebo Zodiak. Nenudil som sa ani sekundu a spolu s hlavným hrdinom som sa krôčik po krôčiku blížil až do krvavého "kladivového" finále.Podobne sa kladivom oháňal aj hrdina filmu Oldboy. Som si istý , že keby to natočili američania bol by to hit a ako býva zvykom časom by ma remake z ich strany vôbec neprekvapil, podobne ako v prípade Oldboya. Nenašiel som slabší článok filmu. Réžia, herecké výkony, hudba, atmosféra, napätie...to všetko šlape na plné obrátky. Prikláňam sa k piatim hviezdičkám aj kvôli osloveniu širšieho okruhu divákov kórejským filmom.90%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked sme sa s týmto filmom videli po prvý raz, padli sme si do oka a teraz po opätovnom stretnutí som tiež nadšený. Nekompromisný, parádne prepracovaný detektívny príbeh s neskutočne vynaliezavým scenárom, mal viacero chybičiek a to hlavne pri konci, no ale stále ma vedel ohromovať svojou emočnou hĺbkou i svižnou akciou. Naozaj v tomto filme bolo od všetkého troška, akcia, dramatickosť, gore efektnosť, všetko pod jednou strechou. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama