Reklama

Reklama

Berlin Lou Reeda

(festivalový název)
  • USA Lou Reed's Berlin

Obsahy(1)

Záznam jedinečného koncertního provedení legendárního alba frontmana The Velvet Underground, který pořídil jeho dlouholetý fanoušek, proslulý výtvarník a filmový režisér Julian Schnabel (Basquiat, Než se setmí, Skafandr a motýl). Tato kombinace zářivě barevných obrazů a rockové hudby má v sobě sílu padající vlny – je stejně drtivá i očistná. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

molotov 

všechny recenze uživatele

V hodnocení se odráží spíš můj vztah k hudbě Lou Reeda (nikdy jsem od něho nic neslyšel, a tak jsem byl zvědavej), než nějaké filmové kvality. Vždyť je to jen trochu vylepšený záznam koncertu. Ne, že bych to musel poslouchat každý den, ale poslouchat se to dá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Lou Reed nahrál album Berlin v roce 1973, ale úspěchu se s ním dočkal až po letech. A tak v roce 2006 uspořádal v New Yorku koncert, kde ho zahrál celé. Ten natočil Julian Schnabel a tohle je výsledek. Hudebně je to naprostá bomba a vyloženě mi přišlo blbé u takovéhoto koncertu sedět. Prostě mě to samo zvedalo ze sedadla. Problematičtější je záznam doplňovaný záběry s Emmanuelle Seigner v roli tehdejší Reedovy múzy Caroline. A nejproblematičtější je téměř totální absence záběrů na publikum. Koncert bez viditelné odezvy je prostě divný a ten jediný záběr na publikum (zhruba po hodině) už to nezachrání. Pro úplnost dodávám, že v závěru koncertu zaznělo několik novějších písní (např. Rock Minuet z alba Ecstasy). ()

Reklama

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.65/145 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Lákalo mě především Schnabelovo jméno v kolonce Režie, film však není ničím jiným než o něco líp výtvarně ztvárněným záznamem koncertu. Lou Reeda neposlouchám a ani teď nezačnu :( (43. MFF KV - 9.7.08) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama