Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potyčky mezi Angličany a kolonisty se stupňují. Timothy Dudgeon je anglickými vojáky zajat a souzen pro rebelství. Na pomoc se mu vydává místní reverend Anthony (Burt Lancaster), je však neúspěšný. Ještě téhož večera se u něj doma ukáže rebelský syn Richard Dudgeon (Kirk Douglas) s mrtvým tělem svého otce, které unesl z oprátky... (Mirokukii)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Javert 

všechny recenze uživatele

Tři herecké superhvězdy pod dohledem jedné začínající režisérské v adaptaci klasické hry G. B. Shawa - to nemůže dopadnout zle. A taky, že nedopadlo. Dostalo se mi přesně to, co jsem čekal - výtečný, zčásti komický (výstupy Kirka Douglase) a zčásti dramatický (ten zbytek) zážitek bez přehnaného divadelního přehrávání. The Devil's Disciple podává nevyvratitelný důkaz toho, že budoucí dvorní režisér bondovek měl cit i pro jiné žánry. Škoda, že ho v dalších letech příliš neuplatnil... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Stretnutie takých hereckých legiend sa nedá nepovšimnúť a ak k tomu prirátam žáner komédia, zvedavosť nepoznala mieru. Príbeh v americkej histórie, keď sa pomaly strácal vplyv angličanov v Novej Anglii, je takou všehochuťou historického filmu, westernu a komédie. Spôsob vyjadrovania má pôvod v klasike G.B.Shawa a je to poznať a je to veľké pozitívum. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Hamilton 5 rokov pred kultovym Goldfingerom natocil film The Devil´s Disciple. Rezia samotneho Hamiltona je na urovni, herci ako Burt Lancaster, Kirk Douglas /Ace in the Hole/ a Laurence Olivier su na urovni. Dialogy su vyborne, kulisy a exteriery zaujimave. miestami sa vsak divak dost nudi, a pribeh tiez neoplyva genialitou. Avsak dobre sa na to pozera a film ma len 83 minut, takze utecie pomerne rychlo : 86 % ()

Vedjat 

všechny recenze uživatele

Příliš málo komentářů na tak pěkný film, nicméně hodnocení odpovídá. Burt Lancaster (reverend Anthony) a Kirk Douglas (rebel Timothy Dudgeon) ve vrcholné formě a k nim, byť na malém prostoru úchvatný Lawrence Olivier (generál anglické armády). To byly doby, kdy se filmovému řemeslu dařilo. Výborný film, dramatický i zábavný. Jemné náznaky v chování protestanského reverenda, dávají tušit budoucí proměnu v bojovníka americké domobrany: po výstražném výstřelu vojáka,vykonávající stráž u oběšeného, mu z ruky instinktivně vytrhne zbraň, dále když přenáší v náručí mlýnský kámen a neodloží ho při hovoru s vojákem. Stupňující se násilí a nespravedlnost Angličanů pak dílo dokoná. Chudák jeho mladá žena v závěru filmu neví, kterého z hrdinů si má vybrat. Zda Dudgeona, který zachránil reverendovi život nebo právě povstalý přízrak odplaty a odhodlání - kapitána Anthonyho. V těžkých dobách člověk najde své povolání a někdy to mladé dívky nemají lehké. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Báječné představení hereckých hvězd v zábavném historickém snímku, pojednávajícím o kolonizování amerického kontinentu britskou korunou. Douglas se opravdu vyřádil a táhne celý snímek. Ostrost a bystrost jeho dialogů nezná mezí. Lancaster se po většinu času drží lehce zpátky, což se vzhledem k povaze jeho postavy, dá chápat, avšak jeho akční sekvence zde, patří k tomu nejlepšímu. Olivier bohužel nedostal tolik prostoru. Film ani trochu nenudí, je zde cítit nadhled, a po vážném úvodu baví každou minutou víc a víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Dej filmu sa odohráva v roku 1777. (westerns)

Reklama

Reklama