Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od filmu s názvem Malý Rambo a se zavádějícím plakátem, kde se ve vysoké trávě krčí hračkami po zuby ozbrojený kluk s čelenkou výborné komediální drama se skvěle zahranými dětskými hrdiny a ódu na kinematografii, mnohem lepší než "sesterské" Prosíme, přetočte. Je pěkné vidět, jak snadno lze skloubit dramatické prvky jako je matka hlavního hrdiny, po vzoru svých rodičů uctívající sektu, která mimo jiného zcela zakazuje poslouchat/sledovat hudbu či filmy, včetně školních dokumentů a téměř crazy komediální scény jako je téměř všechen hrdiny natočený materiál, nebo dokonalá postava francouzského plejboje Didiera. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedná o žiadnu komédiu, ale o drámu. Je to v niektorých momentoch milé, nápadité a v závere som skoro vyronil slzu. Som však názoru, že z tak hravého námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Na celej stopáži je zaujímavých scén veľmi málo, ak by to trvalo 20 minút, bol by som nadšený. Takto však lepšie hodnotenie nemôžem dať. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podarený (M)malý Rambo s menším množstvom akcie, ako som si pôvodne predstavoval. Ono je to možno aj z toho dôvodu, že film je tu na ČSFD označený len ako komédia (!), a pritom v ňom ide malým hrdinom (resp. filmovým nadšencom) aspoň 3-krát o život. A okrem iného sa v ňom preberajú aj otázky viery a rodiny, čiže dosť vážne témy. No aj napriek tomu som sa celkom bavil a túto malú AJ drámu označujem ako mierny nadpriemer. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se stydím, že jsem až do titulků nepoznal, že matku hrála Jessica ze Spaced. V bonusech je i první amatérský kraťas Aron od režiséra Garthe Jenningse z roku 1986. Z něj je vidět, kde bral autor inspiraci - u sebe. Těšil jsem se na roli Adama Buxtona a opět jsem nebyl zklamán a ani moc překvapen (tentokrát nůžky v nose). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který osloví i diváka, jenž nikdy neviděl ani jeden příběh o Rambovi, což je přesně můj případ. V tomhle případě stačí dva malí kluci plní nadšení a neutuchajícího elánu a trochu zajímavý příběh a sympatický milý film je na světě. Ovšem na rovinu se musím přiznat, že chvílemi jsem se nudil, ale než jsem se stihl začít nudit delší dobu, tak film mou pozornost strhl opět k sobě, a nakonec chtě nechtě musím konstatovat, že tohle opravdu stojí za to vidět a rozhodně to není ztracený čas. Naopak, s tímto filmem mi to všední nudné odpoledne krásně rychle uteklo a musím říct, že takhle sympatický film jsem rozhodně neočekával. Příjemně překvapili dětští herci v hlavních rolích, které jsem dosud vůbec neznal a přiznávám se, že jsem měl obavy právě z těch hereckých výkonů a z toho, aby film nesklouzl do nějaké patetičnosti, a jsem rád, že tyto mé obavy ukázaly se býti lichými a já jsem dostal sympatický příběh plný kouzelně dětského nadšení pro jeden amatérský film. A závěr je už jen velmi příjemnou tečkou za celým tímto filmařským dobrodružstvím. Tenhle film je zkrátka povedený a já jsem rád, že mu mohu udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože film Malý Rambo si to skutečně zaslouží. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)

Reklama

Reklama