Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý latinskoamerický sirotek Alejandro usilovně pracuje v autoopravně v newyorském Queensu a pokouší se vydělat na lepší budoucnost pro sebe i svou šestnáctiletou sestru. Má šanci na úspěch? Civilní, nesentimentální pohled na život outsiderů na okraji společnosti získal Independent Spirit Award 2008. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojim charakterom dosť podobné ako novší francúzsky film L'enfant d'en haut, avšak Chop Shop ma bavil o čosi viac. Určite mal lepšiu atmosféru, no aj celkový spád a viacero zaujímavých zlomov v deji. Film Ramina Bahraniho majú proste v sebe ten náboj realizmu, aj keď za každým im proste niečo chýba. Možno by nezaškodila o čosi väčšia dramatickosť alebo pridanie nejakej vedľajšej dejovej línie, napr. tej z pohľadu jeho sestry. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků zachycených realistickou kamerou, v nichž je člověk nemilosrdně vhozen do spárů tvrdé reality a divák s otevřenými ústy čeká, jak se s touto životní zkouškou popere či nepopere. ~ Tentokrát sledujeme silný příběh dvanáctiletého sirotka Alejandra a jeho starší sestry, kterak si na světě hledají a dobývají své místo, sledujeme jejich zklamání, ale i radost z dílčích úspěchů a maličkostí, které nám život stejně tak přináší. ()

Reklama

KatRi 

všechny recenze uživatele

Aneb Ferda mravenec - práce všeho druhu. Film o dítěti s neuvěřitelným obchodnickým duchem a stejně neuvěřitelně děsnou sestrou. Jenže po půl hodině už je to nuda, vidíte jen to věčné plahočení, zklamání, rozhořčení, chvilkovou radost, ale kde nic, tu nic - prostě realita. Ale co tím chtěli tvůrci říct...je to takový paskvil, který by vyzněl mnohem přesvědčivěji jako dokument, ne jako příběh. Působí to celé nedotaženě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dodívala na Chop Shop, tak jsem soucítila s malým Alejandrem, protože jsem byla snad víc unavená než on po všech těch peripetiích, kterými si prošel. Velký chlap v uvozovkách s dětským srdíčkem Alejandro (děsí mě představa, že takových dětí nejen v Queensu je spoustu), bojující za trochu lepší život. Bral jakoukoliv práci, která se zrovna naskytla a kdo mu byl ochotný za ní zaplatit a přitom všem měl navíc starost o svou starší sestru Isahar. Tam se mně moc líbilo, jak byl v jeho výrazu obličeje jasně zřetelný jeho vnitřní boj a pocity s kterými se přímo rval, když odhalil tvrdou realitu týkající se jeho sestry. Vůbec všichni tam hráli naprosto uvěřitelně a zpracování dokumentární formou to ještě podpořila. Velmi zdařilý snímek. ()

0811 

všechny recenze uživatele

Alejandro, špinavý, 12ti-letý spratek, předčasně dospělý sirotek, zjistil, že život si musí zařídit sám a stává se z něj cílevědomý a tvrdý stroj. Pracuje v beznadějném rytmu v autoopravně na periferii Queens a snaží se postarat o starší sestru. Pomalu plynoucí děj a syrová atmosféra, vůně železa, olej a prach. Realistická kamera násobí intenzivní pocit a zdánlivě jednoduché, dokumentární, ale přesto extrémně silné a skoro hmatatelné záběry města staví Chop Shop do pozice totálního urban zážitku. Alejandro Polanco, Isamar Gonzales a určitě i ostatní představují civilní, přirozené a důvěryhodné herectví. Celá věc je velice poctivá a přímá. Jako mínus se tak může zdát snad jen mírná předvídatelnost odehrávajících se nezdarů a nespravedlnosti. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama