Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

bassator 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se může v multikině stát to, že na představení nepřijde jediný člověk - tedy kromě mě. Že by měl tento snímek tak špatné recenze to si nemyslím... Miluji Falca, jeho muziku a filmem jsem byl více než nadšený - 21. 11. 2008 - kino CineStar - Hradec Králové - 80% ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Seznámení s pěveckou hvězdou, kterou kdy Rakousko mělo - FALCO! Byl určitě velmi zajímavá postava, ale taky pěknej hajzlík. Nejvíc se mi samozřejmě líbili písničky, které určitě někdy někde každý slyšel - především se skláním nad M. Rubey, který všechny songy přezpíval a natočil k nim klipy. Das war schön! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Falco byl, je a bude. A na tom nikdo nic už nezmění. My, co jsem vyrůstali v 80tkách víme, jak byl důl. pro naše dětství a později i mládí. Absolutní poklona před Manuelem Rubeym, neb jsem po prvním shlédnutím nechtěl věřit, že to zpíval on. A song-Out of the Dark osobně považuji za jeho totální vrchol. Budeš nám chybět. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

falca,jste buď milovali,nebo nenáviděli.já osobně mám rád jeho hudbu,ale o něm,jako o člověku jsem prakticky nic nevěděl.film německých tvůrců je od a do z naprosto perfektní,vynikající popis života excentrické hvězdy,ve skvělém tempu,se skvělým manuelem rubym,který ve filmu všechny písničky nazpíval sám.a musim říct že třeba u jeanny nebo u rock me amadeus,jsem to ani nepoznal.jen při out of the dark.no,prostě luxusní film,který sem si pustil hned dvakrát po sobě,kvalitou dosahující stoneových the doors.tak out of the dark děcka:-) ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Sám od sebe bych na Falca do kina asi nešel, přece jenom neholduji jeho žánru, hraničící jak s rapem, tak discem. Je třeba říci, že ve filmu byli jeho písně pro mě stravitelnější, než když bych si pustil jeho greatku. Každopádně jak řekl můj kolega při odchodu z kina, Falco tam "nejdřív fetuje, pak nefetuje, pak fetuje, pak zase nefetuje, potom zpívá a strašně u toho dělá rukama, pak zase fetuje, pak chlastá, pak nechlastá a všechny ty jeho supersongy jsou na jedno kopyto". Vlastně měl pravdu - po slibném začátku film upadne do kolotoče kdy se Falco zhuláká, pohádá se se ženou a když vystřízliví, tak se jde udobřit. Naprosto odporně je to navíc prostříháno se záznamy z koncertů (který jsou ale samy o sobě dobrý). Na obhajobu Falca můžeme říci, že Manuel Rubey se do toho vložil podobně jako Foxx do Raye a Cottilardová do Edith Piaf a jeho vystoupení stojí za to. A vždycky když hrál Rock Me Amadeus, tak jsem si vzpomněl na bestiálně vtipnou parodii v Simpsnech, beroucí si na paškál jak Rock Me Amadeus, tak Planetu opic s Hestonem. Jinak film nebyl kdovíjak dobrý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama