Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FALCO je stylová nápodoba (věrně přetočené a přezpívané videoklipy), která se snaží přesáhnout svůj předobraz, ale nijak výrazně nevybočuje ze schematismu biopiců hudebních osobností odstartovaných kriticky i finančně úspěšným RAYEM (a následovaným WALK THE LINE, ELVISEM ad.)._____ Chvíli se zdá, že by to mohl být film o nošení masek a střídání různých žánrových poloh, jako tomu je u gangsterských biopiců AMERICKÝ GANGSTER a VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL Č. 1, ale stírání hranic mezi Hanzem a Francem se věnuje naprosté minimum scén. Poté to vypadá, že se vytváří analogie mezi rodinným a profesním životem, jak písně vycházejí z rodinného zázemí, jako tomu bylo u CONTROL(u), ale z postavy matky je udělána figurka a vztah se ženou se utápí ve stereotypnosti. FALCO tak vybočuje pouze tím, že střídá dvě stylistické figury - dlouhé statické snímání s dynamickým obkroužením -, které upozorňují na to, jestli zrovna sledujeme Hanze nebo Falca & vyprávění založené na syžetu kriminálek funguje (taky aby ne, když režisér Thomas Roth režíroval díly seriálu INSPEKTOR TRAUTMAN)._____ Subžánr hudebních biopiců se tak "out of the dark" nedostal, protože ho nedovedla pořádně "narockovat" ani evropská krev, a stále stojí na představitelích ústřední role (a seriálový herec Manuel Rubey si zaslouží pro své vystižení Hanzovy/Falcovy osobnosti a přezpívání písní srovnání s Valem Kilmerem z DOORS a Joaquinem Phoenixem z WALK THE LINE). 7/10 ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se může v multikině stát to, že na představení nepřijde jediný člověk - tedy kromě mě. Že by měl tento snímek tak špatné recenze to si nemyslím... Miluji Falca, jeho muziku a filmem jsem byl více než nadšený - 21. 11. 2008 - kino CineStar - Hradec Králové - 80% ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Životopisné příběhy mám jako takové vcelku ráda, je to možnost, jak můžete někoho poznat i z té jiné stránky, ne pouze z médií. Ovšem musí se brát v potaz, že tento jejich "život" může být často velmi zkreslen, protože záleží na subjektivním pohledu vyprávějícího. Falco jako osobnost rakouské popové scény mi nebyla příliš známá, moje znalost byla zúžena na několik jeho písní. Snímek oceňuji i z toho důvodu, že se jedná o evropskou potažmo rakouskou kinematografii, která mi není rovněž příliš známá. Kdybych nevěděla, že se jedná o rakouský film, téměř jistě bych jej zařadila mezi americká díla. Film na mě působil svěže, měl spád, přirozenou kameru, jen možná některé sekvence děje byly příliš zkrácené, což se ovšem u životopisného díla dá očekávat. Osobně si myslím, že film rovněž stojí a padá na výkonu hlavního představitele - Manuela Rubeyho. V tomto případě musím konstatovat, že jeho výkon hnal snímek kupředu. Rubey odehrál opravdu vynikající part, podařilo se mu skvěle napodobovat Falcova gesta a já nemůžu než konstatovat, že jsem mu jeho hru opravdu uvěřila. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

falca,jste buď milovali,nebo nenáviděli.já osobně mám rád jeho hudbu,ale o něm,jako o člověku jsem prakticky nic nevěděl.film německých tvůrců je od a do z naprosto perfektní,vynikající popis života excentrické hvězdy,ve skvělém tempu,se skvělým manuelem rubym,který ve filmu všechny písničky nazpíval sám.a musim říct že třeba u jeanny nebo u rock me amadeus,jsem to ani nepoznal.jen při out of the dark.no,prostě luxusní film,který sem si pustil hned dvakrát po sobě,kvalitou dosahující stoneových the doors.tak out of the dark děcka:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Falca mám rád už od dětství a vracím se k němu v průběhu života pravidelně. pravda, až tento film mě přivedl k tomu, zkompletovat si jeho diskografii. Žádný film nedokáže pojmout a objektivně zohlednit jakoukoliv osobnost, je to nemožné. Ale jde to udělat špatně a dobře a tohle je uděláno dobře, byť některé úseky přeskakuje, jiné pojímá velmi zkratkovitě, ale Falco byl fenomen a to film obsahuje. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)

Reklama

Reklama