Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Životopisné příběhy mám jako takové vcelku ráda, je to možnost, jak můžete někoho poznat i z té jiné stránky, ne pouze z médií. Ovšem musí se brát v potaz, že tento jejich "život" může být často velmi zkreslen, protože záleží na subjektivním pohledu vyprávějícího. Falco jako osobnost rakouské popové scény mi nebyla příliš známá, moje znalost byla zúžena na několik jeho písní. Snímek oceňuji i z toho důvodu, že se jedná o evropskou potažmo rakouskou kinematografii, která mi není rovněž příliš známá. Kdybych nevěděla, že se jedná o rakouský film, téměř jistě bych jej zařadila mezi americká díla. Film na mě působil svěže, měl spád, přirozenou kameru, jen možná některé sekvence děje byly příliš zkrácené, což se ovšem u životopisného díla dá očekávat. Osobně si myslím, že film rovněž stojí a padá na výkonu hlavního představitele - Manuela Rubeyho. V tomto případě musím konstatovat, že jeho výkon hnal snímek kupředu. Rubey odehrál opravdu vynikající part, podařilo se mu skvěle napodobovat Falcova gesta a já nemůžu než konstatovat, že jsem mu jeho hru opravdu uvěřila. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své (možná záměrné) nevyrovnanosti velice sugestivní a svým způsobem i velice intimní portrét neobyčejně výrazné osobnosti: Kontroverzního a emotivního rebela - a zároveň talentovaného a citlivého umělce, kterému svět ležel u nohou … a on svou rozervanou duši utápěl v alkoholu a v drogách. Chtěl žít svobodně a podle svého - ale nedokázal ovládat sám sebe. Miloval a toužil po šťastné rodině - ale neuměl lásku dávat. Navenek vzbuzoval dojem arogantní a přezíravé hvězdy, ale žil v neustálém stresu a ve strachu z neúspěchu - a zůstal v tom sám. Podobal se zářivému meteoru na noční obloze, který jasně vzplane a shoří během okamžiku … a na chvíli vám dá pocítit propastnou hloubku a iluzi věčnosti. ()

Reklama

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

O Falcovi by se dalo říct, že pro Rakušany představoval takového druhého Mozarta, tedy srdcovou záležitost, na kterou nedají dopustit. Na začátku musím říct, že Falcovo hudba se mi líbí a tedy není žádná souvislost mezi mým nízkým hodnocením a nějakou averzí k Falcovi Od životopisného filmu jsem čekal ale daleko víc. Nemůžu po Rakušácích chtít aby natočili vysokorozpočtový film ve stylu Bohemian Rhapsody nebo Rocketmana. Spíš jsem čekal, že se o Falcovi dozvím něco víc, než to, že chlastal, byl arogantní a neměl dobré vztahy s rodinou. To jsou takové věci, které tak trochu sedí na každého umělce. Trochu mě překvapil jeho vztah/nevztah k dceři a nejasné úmrtí Falca (ve filmu to skoro působí jako sebevražda, ale jak to bylo doopravdy se těžko dozvíme). Manuel Rubey je v roli výborný, ale zpěv některých písniček za moc nestojí (a to nemám extra hudební sluch a nepovažuju se za nějakého hudebního odborníka). Některé klipy působí neuvěřitelně komicky, třeba Jeanny-která ve skutečnosti má až takový hororový nádech a tady to je spíš parodie. Falco je ve výsledku průměrný film, bez přidané hodnoty navíc. Pozitivní je, že se přitom člověk nijak extra nenudí. 5/10 ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Zpěvák s jedním z nejúžasnějších hlasů, který jsem kdy slyšela a o němž jsem si myslela, že je nenapodobitelný. Až do okamžiku, než přišel Manuel Rubey, přezpíval Falcovy songy po svém a mně spadla brada. Film není nějaké převratné veledílo, nedokázal zachytit složitost Falcovy osobnosti přesně tak, jak bych si představovala. Přesto jde o velmi sympatický počin, který dostal tohoto skvělého zpěváka znovu do popředí zájmu a (minimálně) fanouškům (k nimž se skromně řadím) musel udělat radost. A poznámka k zde již několikrát zmíněnému dabingu - je opravdu příšerný. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně škoda, na Falca jsem se těšil. Jsem po tátovi rocker, ale prvního bíleho rappera máme rádi oba. Asi proto, že dřív se prostě rap kombinoval s elektrickou kytarou, a ne s hip hopem. A navíc to bylo i trochu melodické a zpěvné. Ale pojďme od muziky k filmu. Oceňuju, že jsem se dozvěděl takové věci, jakože Falco umřel v Karibiku a ne v Rakousku, i když o způsobu smrti - bouračce - jsem věděl. Scénář docela ušel, předělané videoklipy byly taky fajn, vzhled Manuela Rubeyho je v mezích snesitelnosti. Ale jeho herecký výkon už takový není. Jsou chvíle, kdy mu věřím, že je Falco, ale většinou to jsou ty, kdy zpívá, tančí a prostě když se chová jako frajer. Jakmile má ale předvést zoufalství, lásku, opilost, na to jaksi nestačí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno