Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FALCO je stylová nápodoba (věrně přetočené a přezpívané videoklipy), která se snaží přesáhnout svůj předobraz, ale nijak výrazně nevybočuje ze schematismu biopiců hudebních osobností odstartovaných kriticky i finančně úspěšným RAYEM (a následovaným WALK THE LINE, ELVISEM ad.)._____ Chvíli se zdá, že by to mohl být film o nošení masek a střídání různých žánrových poloh, jako tomu je u gangsterských biopiců AMERICKÝ GANGSTER a VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL Č. 1, ale stírání hranic mezi Hanzem a Francem se věnuje naprosté minimum scén. Poté to vypadá, že se vytváří analogie mezi rodinným a profesním životem, jak písně vycházejí z rodinného zázemí, jako tomu bylo u CONTROL(u), ale z postavy matky je udělána figurka a vztah se ženou se utápí ve stereotypnosti. FALCO tak vybočuje pouze tím, že střídá dvě stylistické figury - dlouhé statické snímání s dynamickým obkroužením -, které upozorňují na to, jestli zrovna sledujeme Hanze nebo Falca & vyprávění založené na syžetu kriminálek funguje (taky aby ne, když režisér Thomas Roth režíroval díly seriálu INSPEKTOR TRAUTMAN)._____ Subžánr hudebních biopiců se tak "out of the dark" nedostal, protože ho nedovedla pořádně "narockovat" ani evropská krev, a stále stojí na představitelích ústřední role (a seriálový herec Manuel Rubey si zaslouží pro své vystižení Hanzovy/Falcovy osobnosti a přezpívání písní srovnání s Valem Kilmerem z DOORS a Joaquinem Phoenixem z WALK THE LINE). 7/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Falco byl, je a bude. A na tom nikdo nic už nezmění. My, co jsem vyrůstali v 80tkách víme, jak byl důl. pro naše dětství a později i mládí. Absolutní poklona před Manuelem Rubeym, neb jsem po prvním shlédnutím nechtěl věřit, že to zpíval on. A song-Out of the Dark osobně považuji za jeho totální vrchol. Budeš nám chybět. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Falco byl v tehdejší době jméno a je znát, že si tvůrci s tímto filmem dali skutečně záležet. Jeho život, problémy, všecko nádherně vystihli do plátna a mně se to neskutečně líbilo. Jedno negativum bych ale měl, i když s tím se tak nějak nedá co dělat. A to se zpěvem herce, ztvárňujícího Falca. Alespoň to mohli trošičku počítačově upravit, ale nevadí. Jako celek film funguje výborně. Jeho muzika se mi líbila a tady jsem měl možnost jeho život v kostce nádherně vidět. Pamatuji si jako malej capart, když jsem jezdil do Žďárských vrchů do chatek, jak tam známej měl ty Německý kompilace Just 2 Dance, nebo tak nějak. A tam hitovky jako Der Komissar, Rock Me Amadeus nebo Mutter, Der Mann mit dem Koks ist Da...vypalovačky jak cyp, jako malej jsem to hrozně žral. Falco, ačkoliv ve filmu lidé kolem něj tvrdili, že byl první bílý raper (a ty bych já nejradši vystřílel z povrchu zemskýho) také byl výborný umělec, kterého potopil fakt, že překonat sebe sama není tak jednoduchý proces, který by se dal opakovat...několikrát. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Příběh slávy a strastí. Příběh nadání a promarněného života jedné z největších hvězd hudby. Lituji, že jsem se na Falca podíval až ted (píše se rok 2011), protože jsem do teď přicházel o skvost filmů. At už by byl natočený jakkoliv, miloval bych ho, ale Roth tomu ještě přidal korunu a natočil jeden velký filmový zážitek. Ať žije Falco, ať žije král! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock&rap. Falco okupoval během dospívání přední příčky mé osobní hitparády a i přes odpor k němčině se k jeho hudbě vracím dodnes. A proto jsem ráda, že se jeho krajanům podařilo načrtnout nesentimentální a zároveň vcelku decentní filmový portrét – a jeden z nejlepších životopisných snímků, jaký jsem viděla. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama