Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Madison (Burt Lancaster) se vrací z vězení, kde si odseděl čtrnáct let za pašování. V New Yorku potká svého starého komplice Dava. Dozví se, že Noll Turner, zvaný Dink (Kirk Douglas), který společně s Frankem vedl pašeráckou bandu, teď řídí vážený noční klub. Když jej Frank navštíví, chová se Noll naoko přátelsky a seznámí ho se svou současnou přítelkyní, zpěvačku Kay (Lizabeth Scott). Při společné večeři se Frank a Kay do sebe zamilují. Frank se jí svěří se svou minulostí. Vypráví, jak spolu s Nollem za prohibice plánovali unést náklaďák plný whisky přes kanadskou hranici. Noll tehdy slíbil, že Frankovi vyplatí polovinu zisku, v případě, že by ho chytli. Když se Noll objeví, žádá Frank vyplacení svého podílu. Dojde ale k hádce a Frank z klubu musí uprchnout.
Kay od Nolla uteče a přidá se k Frankovi. Později do party přibude i parťák Dave. Všichni se později do klubu za Nollem vrátí, aby se s ním dohodli. Nollovy zisky z vedení klubu jsou totiž nelegální, ve skutečnosti mu nic nepatří. Dojde ale k šarvátce a trojice opět uprchne. Noll na ně pošle zabijáka, který Franka zraní a později zabije Dava. Jeho vraždu hodí na Franka. Kay ošetří Frankovi zranění a spolu se vydávají po Nollově stopě. (hemir)

(více)

Recenze (8)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Po dvou noirech s Lizabeth Scott říkám, že ta ženská v sobě nemá potřebné femme fatale kouzlo a vůbec není to dobrá herečka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ano je pravda, co tu píší ostatní - ze začátku skutečně příliš mnoho slov a málo akce, Lancaster a Douglas hodně dobří a Scottová slabá. Ona není ošklivá, je sympatická, docela hezky zpívá, ale umím si jí spíš představit v nějakém rodinném filmu. Na tento typ role by to chtělo někoho charismatičtějšího. Zhruba první polovinu filmu jsem uvažoval o třech hvězdičkách a tolik mě to zase nebavilo, ale posledních 40 minut bylo skutečně skvostných a mělo to úžasnou noirovou atmošku, takže to nakonec rozhodlo o vyšším hodnocení. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dobrá žánrovka ale nič viac. Skvelé ústredné trio, dobrá zápletka o prepustenom väzňovi, adekvátny priestor pre femme fatale, ale inak to nevychádza nijako zo šede dobového žánrového priemeru. Azda len tá scéna, kedy Kirk Douglas prezradí všetky účtovné machinácie a zarámcuje tak príbeh toho, že gangstri z 20tych rokov už dnes robia iné zločiny, je nadčasová. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterému vévodí Kirk Douglas, který ukazuje, že mohl zahrát v podstatě jakoukoli postavu, tedy i zápornou. Je gangsterem, který nedělá žádné velké akce, spíš menší věci, ale žije si dobře. Když se vrací po 14 letech ve vězení jeho parťák, má Kirkův hrdina strach, a tak osnovuje. Škoda ženské hrdinky, která opravdu není dobře vybrána. Lisabeth Scott má specifické rysy obličeje, které jsou místy bohužel negativně podpořeny mejkapem, což z ní dělá nepěknou ženu. Napínavý film, u něhož do konce nevíte, jak to dopadne. Noirová hra se stínem místy výborná. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama