Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese - Série 1 (1984) (série)


Osamělá cyklistka (S01E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Solitary Cyclist (více)

Obsahy(1)

V dalším případu bude muset Sherlock Holmes napravit následky své vlastní hlouposti. Navštívila ho totiž mladá dáma, která ho požádala o pomoc v naléhavé záležitosti. Na osamělé cestě jí pravidelně pronásleduje záhadný cyklista. Z jejího vyprávění navíc vyplývá, že musí čelit intenzivnímu zájmu dvou cizinců, kteří znali jejího jediného strýce. Sherlock tuší, že dívce hrozí nebezpečí, ale podcení jeden zásadní detail. Podaří se mu dívku zachránit před tím nejhorším osudem? (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod. Předlohu jsem četl poměrně nedávno. Jednalo se o velmi věrné zpracování, ale navíc tam bylo plno úžasných momentů, které v Doylově povídce buď vůbec nebyly anebo byly pouze zmíněny. Uchvátil mě třeba Holmesův boxerský duel, vzájemné špičkování mezi Watsonem a Holmesem (to s tou hospodou :-)), no a samozřejmě chemický pokus na konci taky neměl chybu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tour de England je ďalší zo zaujímavých prípadov Holmesa a Watsona. Tentokrát je vyriešenie prípadu relatívne prekvapivé, i keď zase asi nejde o jeden z top prípadov tejto dvojice. Začiatok je síce tajomný, ale predsa len vlažný. Kto sleduje peknú mladú dievčinu na bicykli? Tieto scény sú napínavé aj zábavné zároveň a dočkáme sa aj pästného súboja Holmesa a miestneho hrubiána. Takže okrem cyklistiky tu máme aj box no a aj si cezpoľne zabeháme. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle dil moc jako detektivka nefunguje. Vetsina veci je vicemene hned jasna a dve tretiny dilu se v podstate nic nedeje a neni moc co vysetrovat. Navic, jak tak koukam, tu nakej idiot do obsahu vse vykecal. ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný díl odehrávající se v pěkném prostředí a opatřený klasicky tajemným úvodem. Watson tentokrát dostane kapky, Holmes si zaběhá i zaboxuje a ještě stihne vyřešit další případ, o kterém díky siru Arthurovi bohužel nic nevíme. Jako správní gentlemani přitom oba pomohou dívce v nesnázích, aby za odměnu dostali kus svatebního dortu. K hereckému obsazení nemám výhrady, snad jen pan Woodley na mne svým projevem působil poněkud teatrálně. Co se obsahu týká, vše je opět v souladu s předlohou, tedy až na závěrečnou scénu, která je ovšem kouzelná. Nabízí se přitom myšlenka, že Holmesova adresa možná není tak proslulá pouze díky Watsonově literární činnosti. K uživateli zimi: Možná to chce přečíst si předlohu, protože tento seriál Sherlocka nezesměšňuje, ale naopak mu postavil pomník tak nehynoucí, jako žádný jiný seriál před ním ani po něm. Všem, kteří touží v případě Osamělé cyklistky po temnějším příběhu s méně banálním rozuzlením, pak lze doporučit Vražedná místa, 2. díl Pacientčiny oči. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z nezapomenutelných Jeremyho hereckých koncertů. Milé, příjemně se sledující dílko, které vás přímo nabije pozitivní energií. Pokud ovšem nechcete slyšet, jak že ta chemická reakce osvětluje záhadu dopadení Johna Vincenta Hardena jako já!!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ve chvíli, kdy dá pan Woodley (Michael Siberry) Sherlockovi (Jeremy Brett) facku, je nešťastně vidět, že mu žádnou facku nedal. Jeho ruka proletěla těsně kolem Holmesovy tváře. (Maja238)

Reklama

Reklama