Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V záporné roli je Barbara Stanwycková nepřekonatelná. V Podivné lásce Marthy Iversové mrazí z hereckého výkonu hvězdy Pojistky smrti stejně jako z drsného Van Heflina a energického Kirka Douglase (pro kterého byl tento snímek filmovým debutem). Tři mladé lidi – Marthu, Waltera a Sama – navždy spojuje hrůzostrašné tajemství. O pár desítek let později je z Marthy a Waltera už manželský pár: ona – úspěšná, bohatá podnikatelka, on - známý a ambiciózní státní zástupce. Atmosféra nečekaně zhoustne, když se ve městě objeví Sam (Heflin) a jejich životy se znovu protnou. Vrátil se na přátelskou návštěvu ... nebo chce dostat zaplaceno za své mlčení, aby jejich ohavné tajemství zůstalo i nadále skryto před světem? Ve filmu se dále objeví Lizbeth Scottová jako životem zkoušená dívka, která vstoupí do Samova života a do tajemného vztahu mezi ním a Marthou Iversovou. Láska neumírá ... to platí i pro Podivnou lásku Marthy Iversové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Solídna žánrovka s parádnym castingom na čele s Barbarou Stanwyck vo svojej najklasickejšej role ako manipulatívna double crossing dame. Scenár, hoc poskytuje všetky žánrové atribúty, ale pôsobí dosť účelovo (najmá línia s Lizabeth Scott je tam nadbytočná) a film ma až tak nestrhol (prestrihanie by tomu určite prospelo). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film-Noir síce s jednoduchšou obsahovou stránkou no zato som si tu užil príjemnú temnú atmosféru tak typickú pre tento žáner, ktorá sa ešte vystupňovala s každou scénkou, kde vystupovala B. Stanwyck - neskutočne výborná herečka s nádherne plným hlasom. Zaujímavý bol aj pohľad na mladučkého K. Douglasa, hlavne keď si pomyslím, že už má vyše 100 rokov, skrátka čistá nostalgia... ten čas tak neskutočne letí a nedá sa zastaviť. Záver sa mi však už zdal mierne klišé, chcelo to lepšie rozuzlenie. Na nadpriemer to ale bohato stačí, hlavne kvôli Barbare. 75/100 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Ten mi bude láskou večnou, kto sa stane tichým svedkom mojich zločinov." Povedala si nekorunovaná kráľovná jedného malého amerického mesta a začala panovať. Cesta k úspechu je dláždená morálnymi kompromismi. A kto o tom niečo počul, nech sa na miesto činu radšej nevracia. Silná téma píše dobrý príbeh sama a nepotrebuje ani veľa postáv, aby napätie diváka pohltilo ako schodisko neistý krok opilca. Jeden-dva detaily mi tu nesedeli, tie však mohli zamiešať kartami. A aj to urobili, pretože práve kvôli nim nedávam najvyššie hodnotenie tomuto inak výbornému temnému filmu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Potenciál silného námětu, výrazně přesahujícího horizont daného žánru, tento skvěle obsazený i snímaný snímek více než velkorysé délky naneštěstí promarnil. Jakkoliv se celá drama poutá k titulní hrdince, ztrácí se ona sama z perspektivy jeho vyprávění, v němž pozůstává jen jako jakási nebezpečná okolnost, činná jen v navyklých interakcích, místo aby byla podrobněji představena a její duše hlouběji proniknuta. Herecké schopnosti Barbary Stanwyck tedy zůstaly využity jen zpola a stejně tak ze zřídla napětí a hrůzy toho mnoho nevytrysklo: všechno tajemství, které mohlo zároveň vzrušit i sklíčit, zůstalo až po závěrečné titulky skryto a mnoho se toho z klamavého povrchu odečíst nedalo. Zato se pozornost přesunula především k Marthinu kamarádovi z dětství, který poznovu vstupuje do jejího života a nevědomky se stává roznětkou jeho exploze: tato linie je ale v podstatě jedním zdlouhavým banálním noirovým klišé, jakkoliv jde stále o život. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Gotická horor rozprávka o zlej "macoche" (presnejšie tete) sa v úvodnej tretine časovým skokom prehupne do známeho pôdorysu vyplavovania hriechov minulosti a snahe prekročiť ich tieň. Teda skoro tak... . Aj napriek premrštenej stopáži a permanentnej teatrálnosti hereckého prejavu vlastnej filmom staršieho dáta, ústredné kvarteto podáva presvedčivý výkon v jednoduchom príbehu, ktorý sa však občas prekvapivo ohne, ukáže vedľajšie odbočky a záver ukotví na rázcestí pojmov happyend - tragédia. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Kirk Douglas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Typ auta, na ktorom Sam Masterson (Van Heflin) vo filme jazdí, je kabriolet DeSoto Custom z roku 1942. (westerns)

Reklama

Reklama