Reklama

Reklama

A rudý prapor zavlaje

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1975, 9 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film byl natočen k poctě XV. sjezdu KSČ v roce 1975. Na ploše 8 minut shrnuje vývoj dělnického hnutí v Evropě a dokresluje jej historickými souvislotmi - samozřejmě v optice vědeckého materialisticko-historického dialektismu. "Každý tlak vyvolává protitlak, a tak vznikli revolucionáři." Závěr filmu shrnuje vývoj KSČ na našem území. (type_B)

(více)

Recenze (4)

type_B 

všechny recenze uživatele

Animace je pěkná a ve spojení s hudbou působí dosti depresivně... Z hlediska ideového ovlivňování nejširších mas lidu je zpracován tento filmek na výbornou. Pryč s šelmou kapitalismu! ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Ať se nám to líbí nebo ne, dělníci v Evropě kdysi opravdu BYLI vykořisťováni. V tomto oslavném filmečku to ale zazní povrchně, až tupě (tak jako u mnoha dalších komunistických agitek). Dost pochybuju, že by tenhle filmeček někdy mohl někoho zásadně ovlivnit. Vcelku pěkná animace na tom všem nic nemění. ()

Bobek27 odpad!

všechny recenze uživatele

prostě další komoušská sračka plná keců o vykořisťování dělníků a pracujících...no hnus, co víc dodat! ()

bratr.Milan

všechny recenze uživatele

Děsivý zážitek. Od počátku vše vidíte rudě. Podle výtvarného zpracování bych tomu musel dát nějaké hvězdy, ale tuto komunistickou agitku nebudu hodnotit. Film byl natočen na počest XV. sjezdu Komunistické strany Československa. ()

Reklama

Reklama