Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když starému farmáři Josephovi vypálí vinice, kdosi se ho zeptá "Kdo to mohl udělat?! a Joseph jen odpoví: "Lidi, co udělali chybu." Francouzský film Joseph je další adaptací jednoho z oblíbených románů francouzské Černé série. První adaptaci Pierra Granier-Deferra a Pascala Jardina ze začátku sedmdesátých let znají diváci pod názvem Heroin s Jeanem Gabinem v hlavní roli. Podle režiséra Marca Angela není Joseph remakem filmu, ale snahou tvůrců bylo vytvořit portrét muže, který se po ztrátě své ženy rozhodne dobrovolně odejít za ní. Jeho dospívající vnuk, se kterým si Joseph vůbec nerozumí, se však dostane do problémů. Zaplete se do obchodu s drogami, přesněji řečeno, spolu s kamarády přepadne spojku, která má doručit velkou zásilku. Parta mladíků nemá proti drogovým bossům valnou šanci. Takováto krádež se trestá smrtí, toho je si Joseph dobře vědom, a proto odloží pušku, kterou míří na svou hlavu, a udělá vše, aby zachránil rodinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Já bych film hodnotil jako příběh zapšklého vdovce (Josepha), který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou, čímž způsobí problémy jiným. Tyto problémy se pak pokouší řešit opět po svém, čímž vznikají problémy další. Děj je postaven tak, aby Joseph působil jako neohrožený hrdina, ale mně připadal spíš jako odstrašující příklad despotického lháře. Pochválit se však dá kvalitní dabing. (Středa 23.12.2009) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Remake francouzského klasického kriminálního filmu s Jeanem Gabinem z roku 70´. Pierre Mondy se snaží, leč stáří jej překonává, přesto má v sobě jakousi jiskru. ()

Reklama

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Děda, který si chce po smrti své ženy vzít život, si to nakonec rozmyslí a pomůže svému vnukovi, zapletenému s narkomafií, a tím si získá jeho přízeň. Výborná ukázka rodinné lásky a cti. Pierre Mondy je navíc veliký sympaťák a svou roli si evidentně užíval. ( Edit: Viděl jsem dříve než Heroin, takže se mi to líbilo...) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Srovnání s první filmovou verzí je zcela namístě a nové zpracování bohužel výrazně prohrává na body, jakkoliv způsob, jakým starý farmář vyřeší lapálii se dvěma zločineckými bandami na svém pozemku, nepostrádá svůj půvab. Nejde ani tak o to, že Mondy zkrátka není Gabin a přes veškerou snahu se typově do role patriarchálního, nesmlouvavého farmáře nehodí. Scénář první verze byl sevřenější, přímočařejší a prostě filmový, kdežto nová verze je televizně rozplizlejší, ukecanější a až příliš brnká na strunu sentimentu. Celkový dojem : 50%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama