Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tommy Vinson je pokerová legenda, zatímco mladý Alex Stillman o dráze profesionálního hráče zatím jenom snil. Když se dají dohromady, vyhrají každý turnaj. Ale jak to dopadne, když se z nich stanou soupeři? V hlavních rolích Burt Reynolds a Bret Harrison.  Americké drama, které se odehrává v prostředí hazardních her a vysokých sázek v pokeru, vypráví příběh Alexe Stillmana, domýšlivého frajírka z university Yale, který sní o tom, že se stane profesionálním hráčem pokeru. Zatím toho ještě moc neumí, ale naštěstí se setkává s pokerovou legendou Tommym Vinsonem, hráčem, který před dvaceti lety patřil ke špičce, ale nechal hazardu, aby zachránil svou rodinu. Tehdy sice přísahal své ženě, že se karet už nikdy nedotkne, ale po setkání s Alexem zjistí, že by mohl znovu získat sebedůvěru, hrdost i titul šampióna, kdyby talentovaného mladíka vzal pod svá ochranná křídla. Alex se řídí při hře Tommyho pokyny a společně vyhrají každý turnaj, jehož se účastní. Jenže pak se na scéně objeví půvabná call girl z Las Vegas, která odvádí Alexe od hracího stolu. Mezi talentovaným žákem a zkušeným učitelem se prohlubuje propast a skončí to tak, že při prestižním světovém utkání stojí proti sobě jako soupeři. Kdo z nich vyhraje? Stárnoucí mistr, který slíbil, že karet nechá, nebo nováček, jenž se od něho naučil všechny triky? V hlavních rolích Burt Reynolds, Bret Harrison a Shannon Elizabeth, režii má Gil Cates Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

ab.dul 

všechny recenze uživatele

V poklidu dokoukatelný, leč předvídatelný děj filmu. Hned na začátku jsem měl představu, jak skončí, a taky se tak stalo. O tom složení karet nakonec...muselo každého napadnout, že je měl lepší :-). Postrádal jsem nějaký převrat, něco, co bych alespoň trochu nečekal, ale toho jsem se bohužel nedočkal...Jinak docela zábavný film před spaním. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Je málo filmů o pokeru, který mi kdy unikl a Gambler není vyjímkou. Zařadil se někam do průměru filmů týkající se této krásné hry. Gambler ale není složen z vůbec špatných nápadů... Studentík co si občas někde zahraje, bývalý hráč si ho všimne... všechno v pořádku. Co mi ale hodně vadilo byl absolutně nudný a nepotřebny příběh lásky, který byl protkán celým filmem. Co se však týká pokeru, tak jsem se nabažil a film mě jednoduše bavil (ovšem ve srovnání s o rok starším konkurentem "Štěstí v hře" se srovnat nedá) ()

Reklama

WoWoW odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoduše geniální počin, a v čem geniální? V tom, že snad všechny momenty z toho filmu už někde byly. Scénař možná nikdo ani nemusel psát, ono v podstatě stačilo vystříhat momenty z různých filmů a slepit je dohromady, jenže v tom jim došlo, že by to měli hrát pořád stejní herci a tak se rozhodli, že ty slepené záběry natočí znovu a napsali podle nich scénář a já rovnou říkám, že to měli zkusit natočit jako slepeninu jiných filmů třeba by to bylo aspoň něčím zajímavé. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Do sledování tohoto filmu jsem šel úmyslně s vědomím, že poker jako takový nemám příliš lásce, jeho pravidla téměř vůbec neznám, nikdy jsem ho nehrál a ani nevím, jak se hraje. Ale v tomhle filmu naštěstí nejde ani tak o to, jestli divák zná pravidla, většinou je zde totiž řečeno, jakou kartu kdo potřebuje, aby vyhrál nebo prohrál, takže i takový laik jako já, který se o poker nezajímá, si může tenhle film užít, aniž by se jakkoliv nudil. Tenhle film není totiž ani tak o pokeru jako spíše o touze něco dokázat, nesmazatelně se zapsat do historie, a to se hlavnímu hrdinovi povede. Ale zároveň dokáže předat svému učenci, mladému Alexovi, i ta správná životní moudra, takže tento mladík se nakonec zachová tak, jak to asi bylo správné. Zkrátka tenhle film ve mně zanechal hodně pozitivní dojem, docela jsem si to užil, bylo příjemné sledovat, jak celé klání a celý příběh dopadne, a rozhodně to stálo za to. A herecké výkony byly výborné, Burt Reynolds i Bret Harrison to zahráli dokonale a oba byli ve svých rolích velmi příjemní. Film tedy vnímám jako mírně nadprůměrný, aby ode mne dostal nějaké lepší hodnocení, tak to bych musel buď mít kladný vztah k pokeru, nebo by film musel být o jiném sportu, takhle to pro mě zůstává jen jako sympatický filmový zážitek, který nikterak nevybočuje z řady filmů na podobné téma, a proto nakonec hodnotím tak, jak hodnotím, tedy třemi hvězdami. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi jedno, nebo dvě větší jména. Známí herci jsou prostě potřeby k filmům typu Gambler, klidně bych do toho investoval více peněz a vznesl lepší scénář, protože ten je hlavním fiaskem. Režie je bídná, ale to je zase věc vkusu- Některé scény dobře gradují, ale mohli by i více, více všechno natáhnout. Další problém je střih, pomalí a špatně časovaný, na pokerové filmy musí uvádět diváka do obrazu a ukázat mu v co nejmenším čase co nejvíc podstatných věcí, ale tady je to opak. Kamera není zas tak extrémně zpackaná, ale pár záměrů opět nepřehledných, ale těch je více méně nežli více. -2/10- ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme si zahrali aj známi pokroví hráči ako napríklad Mike Sexton, Vincent Van Patten, Phil Laak alebo Antonio Esfandiari. (horacko)
  • Jennifer Tilly, která se objevila ve filmu, je držitelkou náramku z World Series of Poker. (KucC)
  • Zlaté maliny: Nominace - Herec ve vedlejší roli (B. Reynolds). (Petr23)

Reklama

Reklama