Reklama

Reklama

Být upírem je zábava - ve dne spí, v noci nasávají a nesmrtelnost také není k zahození. Pokračování komediálního hororu z 80. let se odehrává v Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris se svou sestrou Nicole. A právě ji musí zachránit před proměnou v nemrtvou.  Prospat celý den. Nasávat celou noc. Nikdy nezestárnout. Stát se nesmrtelným. Vlastně je to zábava být upír. Před několika lety poklidné pobřežní město sotva přežilo epidemii upírů. A teď jsou zpátky… ještě horší, hladovější a připravenější ponocovat. Pokračování kultovního hororu z 80. let nás zavádí do Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris Emerson (Tad Hilgenbrink) se svou mladší sestrou Nicole (Autumn Reeserová). Sirotci, kteří ztratili při autonehodě rodiče, se sem přistěhovali s excentrickou tetou Jillian (Gabrielle Roseová) a záhy se stanou kořistí místních zdivočelých surfařů, kteří jsou ovšem mnohem horší než chuligáni - jsou to upíři. A když se Nicole nevědomky napije upíří krve, její bratr musí najít a zničit vůdce gangu upírů dřív, než bude sestřina proměna dokonána. Režie se ujal P. J. Pesce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování kultovního hororu,který opravdu zbožňuju a ještě po dvaceti letech,to chce sakra odvahu!Film je to lehce podprůměrný,ale že by si zasloužil takové opovržení,to říct nemůžu.Je to jednoduchá,pubertální vyvražďovačka,plná suchých drsňáckých hlášek,mladých spoře oděných hereček a herců,s lehkým náznakem atmosféry,bohužel totálně nechápající podstatu a odkaz prvního dílu.Jako solidní jednohubka to pobavilo,hlavně cameo Toma Saviniho a skvělá minirole pro dvojici Corey Feldman a Jamison Newlander,škoda že vteřinové setkání Coreyho Feldmana a Coreyho Haima,netvořilo celou kostru příběhu!Na co ti tvůrci sakra mysleli!?To by byl ůžsnej nářez,škoda že na mám mozek já,ale tvůrce to nenapadne.Jako kultovní film,kterým jednička je,kdybych byl točil 2ku lost boys,udělal bych jí se vší ctí a parádou,boj mezi dvoicí Feldman a Newlander vs. Haim a Patrick!Sakra to by bylo žrádlo! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračovanie, ktoré opäť sčasti mieri i na mládež, ale pridáva k tomu i miestami parádne upírske gore. Tak ako v jednotke je tu pekné prímorské prostredie, film je veľmi slušne natočený, a i keď sa úplne nevyhýba v niektorých momentoch klipovitej réžii, tu je to naozaj efektné, do filmu to sedí, a nijak sa to nepreháňa. Pekne je spracovaná i melódia z prvého dielu, zakomponovaná do rockovej pesničky. Autumn Reeser je kočka, Tad Hilgenbrink ako jej brat slušný, hlavný upír má svoje rockové charizma a výborný je i Corey Feldman ako lovec upírov s drsným hlasom a drsňáckymi hláškami. Nesmiem zabudnúť ani na super cameo Toma Saviniho ešte pred titulkami, upíri sú urobení veľmi slušne, párkrát som sa i vďaka údernému zvuku pekne zľakol, film pekne ubieha, a je dôstojným pokračovaním 80´s klasiky. UPDATE: Dva hviezdičky uberám po treťom pozretí, predsa len po opätovnom zhliadnutí sa to na originál neťahá. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Chjo, to zas bylo... no blbost, no. Někdo asi zamejšlel, že nejhustější postava má být Corey Feldman jako Edgar Frog, ale nemůžu si pomoct - ten jeho hranej "drsňáckej" hlas byl fakt jenom hranej. S upírama to šlo s brutálností na kopec a s ostatním z kopce - hlavně s tím, jak se nechali zabít. Přitom jejich rychlost byla lidským okem skoro nepostřehnutelná, takže nevím, co jako zamejšleli. Asi se nechali zabít shcválně, aby ten film už mohl skončit. A za to jsem jim byl vděčnej. Jak zpívá Ivan Mládek - "chlapa dělaj brejle, pleš a břicho", tak tady by se to dalo použít jako "upíra dělaj naběhlý obočí, zkrabatěnej nos a furt vyceněný zuby". No, tu poslední poznámku jsem si mohl odpustit, co? Jediný, co tam na mě působilo jako trošku tahák, byl překvapivě dobrej Angus Sutherland, ale jako upír stál za staženou předkožku. Doufám, že někoho nenapadne točit trojku. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Pokračování THE LOST BOYS: THE TRIBE se nese ve stejném duchu jako THE LOST BOYS, takže se divák dočká lehce komediální a béčkové upírské jízdy. Vlastní příběh líčí osudy dvou osiřelých sourozenců Chrise a Nicole, kteří se po příjezdu na americké pobřeží zaplétají s místním klanem upírů. Na pomoc jim přichází neohrožený Frog (Corey Feldman), který ve válce proti upírům od prvního snímku přišel o bratra. Frog není jediným pojítkem s o dvacet jedna let starším filmem. Vnímavý divák si zajisté všimne spousty dalších. Kupříkladu krapet zestárlého saxofonisty, ústřední písně Cry Little Sister či řádění na silných motorkách. Vůdce upírů opět nepostrádá charisma, i když oproti Sutherlandovi vyznívá celkově slaběji, ostatně jako celý film. Ostatní upíři a efekty s nimi spojené jsou celkem vydařené. O dávku komediálnosti se nestará v dílku pouze Frog, ale i ujetá tetička, u které sourozenci nacházejí azyl či policejní jednotka v Luna Bay. Upírské doupě přešlo ze svého punkového nádechu do zbohatlického hnízda plného drahých hraček, což je podle mě škoda – holt trend je trend. Ve výsledném dojmu se však jedná o příjemně koukatelné novodobé béčko s dávkou dívčí nahoty i nezbytné krve, které za prvním dílem zaostává nejméně o jednu třídu. Takže za mě tři hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení musím konstatovat, že já tento film rozhodně jako nějaký velký propadák nevidím. Ale zase je možná nutno říci, že já jsem od začátku na tenhle film nepohlížel jako na horor, u kterého bych se měl bát, ale spíše jako na mix teenage komedie a teenage hororu stříknutého notnou dávkou upírů. A toto se mi přesně potvrdilo, takže jsem vlastně viděl to, co jsem očekával, kdybych se chtěl u nějakého filmu bát, tak rozhodně nezvolím tenhle film. Ale jako docela solidní odreagováčka na nudný večer to působilo vcelku fajn a musím tedy konstatovat, že já jsem s výsledkem, který mi byl předložen, dost spokojený. Samozřejmě je mi jasné, že ne každému se to může líbit, ale u mě je naštěstí i ta výhoda, že jsem neviděl první díl, takže tenhle film neohodnotím jako pokračování něčeho, ale jako samostatný příběh, který mě rozhodně dokázal zaujmout a u kterého jsem se ani skoro vůbec nenudil. Takže já s tímhle filmem nemám jediný problém, dokonce jsem rád, že jsem mohl vidět v tomto filmu vůbec poslední společné filmové setkání dvou legendárních mladých herců z druhé poloviny 80. let, a to sice Coreye Haima a Coreye Feldmana. Tahle legendární dvojice se v tomto filmu společně setkala před kamerami zřejmě vůbec naposledy, protože jak známo, tak Corey Haim již bohužel zemřel. Byla to sice jen jedna krátká scénka během závěrečných titulků, ale stálo za to ji vidět. Celkově film hodnotím jako průměrný biják, který nezklamal, a tak uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Roli hlavního upíra ztvárnil Angus Sutherland, který je nevlastním bratrem známějšího Kiefra Sutherlanda. Kiefer Sutherland přitom hrál roli hlavního upíra v prvním dílu. (Lorge)
  • Súčasne s filmom sa rozbehli aj práce na komiksovej sérii s názvom Lost Boys: Reign of Frogs. (beso74)
  • Producenti rozmýšľali o 3 rôznych alternatívach príbehu. Prvým z nich bol prequel o tom, ako sa David (Kiefer Sutherland) stal upírom, ďalší niesol názov The Lost Girls a posledný bol pomenovaný Lost Boys: Devil May Cry. (beso74)

Reklama

Reklama