Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní duchařský horor s nádherným starým domem a vymazlenou kamerou - to je pastva pro oči, jaké úhly zabírá a jak se pohybuje - parádní!! Hlavní postava příběhu - hudební skladatel John Russel, který přichází do starého domu, aby po rodinné tragédii mohl v klidu komponovat - to je skvělá herecká kreace George C. Scotta. Zapadlý a téměř neznámý atmosférický snímek, který by si rozhodně zasloužil oprášit. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Changeling sice nemůže strachem konkurovat dnešním přezvučeným duchařinám založeným na nekonečných lekačkách, ale určitě může konkurovat velmi dobrým a napínavým scénářem a brilantním výkonem George C. Scotta v hlavní roli. Na počátek osmdesátých let je to velmi dobrá podívaná, která tak nějak završuje etapu amerických duchařských hororů na téma "co je ten dům zač?" a začíná novou éru na téma "co je ten duch zač?". Mohl bych ještě vyzdvihnout velmi dobrou hudbu Ricka Wilkinse a velmi dobře nasnímaný interiér domu. Navíc za scénu s kolečkovým křeslem by se nemusela stydět žádná dnešní infarktová duchařina. Tím samozřejmě dobré scény nekončí, je jich zde mnoho. Toto je na svou dobu velmi povedené dílo. Možná by zasloužilo větší pozornost. Má co nabídnout. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Medak nepotreboval do filmu pridat nechutné príšery, ani krvavé scény, miesto toho vytvára klasický spôsob napätia v obyčajnom starom dome. Síce uz je to dávno obohranná platna z minulosti, ale k dosiahnutiu atmosféry niekedy stačí prízrak, občasné mihnutie, vŕzganie dverí a dôrazné ľakačky, pri ktorých si musite dat pozor na infarkt. Niektoré scény stoja za zhliadnutie aj na druhykrát. Spomenul by som este Scottov utlmený výkon, ktorý naznačuje zlomené srdce a húževnatost 80 percent. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná duchařina pracující s nápaditostí a hereckým obsazením. Navíc,když si přitete parádně udělanou atmosféru gradující až do dobře udělaného závěru to vše za dobrovodu šikovného zvukaře a hudebního skladatele,kteří dokázali udělat dobrou atmosféru a kamera také nezůstává po zadu. Zajímalo mě jak si režisér poradí s příběhem,který je natočen v domě a i tak na později omýlené téma dost dobře. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama