Reklama

Reklama

Arka

  • angličtina The Ark
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Polsko, 2007, 8 min

Obsahy(1)

Neznámy vírus zničil takmer celú ľudskú populáciu. Preživší ľudia unikli do mora hľadať neobývané pôdy. Tak začína hromadný odchod pod velením jedného človeka. (pugs)

Recenze (61)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej krátkometrážní film. Jonkajtysovi se povedlo tu "vymřelou" atmosféru v čele s Quijoteovským hrdinou vykreslit bravůrně. Dokázal určitě v nejednom z nás vyvolat nějaké ty myšlenky o konci světa. Hodně tomu taky dodávala hudba, která je výborná. Konečná pointa velice originální, což je moc fajn, jelikož není lehké natočit něco originálního. 85% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi rozhodně nepatří k mým oblíbeným filmovým žánrům, ale tenhle snímek dopadl lépe než bych čekala. Co se týče animace, tak mám velmi smíšené pocity. Prostředí bylo znázorněno úžasně a krásně.. Na druhou stranu lidé mi připadali odpudiví a nechutní.. To je ale asi to jediné, co můžu vytknout. Příběh je vynikající a pointa ho dělám neobyčejným a originálním. Těch 8 minut uteklo neuvěřitelně rychle :).. (Shlédnout můžete zde.) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* krátkometrážní sci-fi? Kdepak jen si na ní hrají a pokoušejí nám odpovědět na otázku, zda má smysl žít, když není cesty ven. Vizuální stránka je roztodivná, i když své kouzlo má a s formou to není o nic lepší. A i když je tajemná atmosféra budována dobře, tak dávám slabší známku a kdo chce může zkouknout přímo tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vážení milovníci filmového hororu, neberu vám vaše krvavé fantazie, vyhřezlá střeva, rozstříklé mozky a jiné líbivé představy, ale pro mě je dokonalým ztělesněním tohohle žánru právě krátkometrážní Arka. Koncentrovaná symfonie plíživého strachu, beznaděje a zoufalství, to nejděsivější a nejdokonalejší vězení, jaké reálně existuje a ze kterého se dá uniknout jen jediným způsobem. Arka pro mě představuje ideální krátkometrážní animovaný film, zajímavý nápad, který na ploše několika mála minut ani na sekundu nepřestane bavit a napínat smysly, několik zvratů a navíc atraktivní výtvarné zpracování. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama