Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Ninja s Adkinsem, ale přesto pro mě obrovský zklamání, protože sem se na tenhle film těšil asi půl roku a nakonec z toho vylezla pořádná naivní americká holomajzna, kde se asiati za každou cenu snaží mluvit anglicky, i když to zní děsně trapně a kde souboje a celá akce rozhodně neni tak hustě natočená, jak to vypadalo z traileru, i když i tak to jsou docela solidní jatka a nějaká ta useknutá končetina a půlka hlavy se vzduchem často proletí, ale to zase trochu sráží dost často používaná zbytečná digitální krev, nicméně i přesto to všechno a i přesto, že Ninjové tu jsou schopný vypátrat kde koho podle čichu na kilometry, ale vrtulník a auta příjíždět neslyšej, tak se to nakonec vybičuje k hodně solidním posledním 20ti minutám, který toho mnoho, co bylo zesráno v předchozím trošku hloupočce odvyprávěným ději, napravý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem si často říkal že ty litry krve ten film velice snadno spláchnou a já dám spíše z milosti hvězdičku. Ovšem světe div se, film mě začal postupem času přecejen trošku zajímat. A přestože jsou zde obehrané policejní motivy, tak musím říct že příběh o zradě a pomstě mi v tomto případě vystačil. Nejedná se o žádný skvost a kdo má alergii na krev, tak ať se tomuto filmu obloukem vyhne. Krve je zde více než v Kill Billovi 1 (nemožné se stalo skutečností). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Jako démon seslaný z pekla, který přichází ze stínů.... Musím napsat, že pro mě je film vcelku překvapením! Čekal jsem humus jako v Ninjovi, ale film o tom, co se stane, když NINJA opustí svoji rodinu, zase takovým průserem není. Samozřejmě všemu vévodí úvodní krvavá řezničina, která člověka navnadí k daleko lepšímu zážitku. Bohužel tvůrci místo zajímavosti chorea a ,,líbivých“ záběrů vsadili na řežbu a krev. A jelikož se při sledování bez emoční a bez nápadité akce občas nudím, musím řešit i příběh. Což filmu dost škodí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit rozbít (cizí) hlavou (cizí) pisoár. 2.) Zjistím, že nadprůměrně pořezanýmu Korejci stačí na zotavení podprůměrný čas. 3.) Chci vidět film s největším počtem lidí se srdcem vpravo. (nezaměňovat se srdcem na pravým místě!!). PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekorektní řezničina, bohužel obsahově velmi zredukovaná, zesterilizovaná a osekaná (jak příhodné) na nejzákladnější žánrová klišé - tzn. deux ex machina, tuny a tuny retrospektiv a sem tam nějaká ta hláška. Expresivita násilí zjevně inspirovaná v některých anime brutalitkách (z poslední doby jmenujme především Afro Samuraie) sice potěší, práce se světlem taktéž, akce jako taková (pokud se zrovna nezrychluje - nechápu, proč se k tomu tvůrci stále uchylují, když to vypadá pokaždé naprosto trapně a neumětelsky) je velmi solidní (Třístovkové fígle fungují), po skončení se ale nemohu zbavit dojmu z nedomrlého seriálového pilotu. Vyšumí to, než byste řekli Ninja.. Škoda.. P.S.: Zdá se, že replika "My turn..." se jeví býti McTeigueovým trademarkem.. ;) A díky bohu za něj... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se může McTeigue ohánět filmem V jako Vendetta. Je to minimálně zvrácené bodnutí nožem do své tvorby. Film asi měl být parafrází na heroické ninja filmy čínské produkce z hlubin minulého století, kde běžný ninja vydržel zhruba 35 - 50 kulek, rány katanou se nepočítají. Krve jak u Tarantina, efekty nepříliš zdařilé, příběh smutně provedený. 3/10 a to je proto, že mám rád bojové filmy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • V 54. minutě jeden z vyšetřovatelů říká, že Raizo (Rain) nevypadá jako zabiják, ale spíše jako člen chlapecké kapely. To lze brát jako narážku na Raina, který se vedle herectví věnuje také hudbě. (AlekiCornski)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama