Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po houmousarne Novy mesic jsem nutne potreboval skouknout nakou rezbu a asi sem nemoh vybrat lip, nez Ninja Assassina. McTeigue se totiz pochlapil a pripravil paradni rezbu. Jen je skoda, ze to asi bude mit v kinech tezky, pochybuju, ze amiky zaujme 90 minut bojujicich cinanu, i kdyz se snazi mluvit anglicky, coz ale pusobi obcas neprirozene. A zaroven to ani nevypada jak nejaka kultovka typu Kill Bill, ale jen proste jako brutalni akcni becko, i kdyz lehce komiksove stylizovany. Co se tyce pribehu, samozrejme si to neodpusti hromadu klise, ale nastesti je pribeh perfektne jednoduchej, takze dava zaminku pro hromadu bitek a to naprosto staci. Nastesti se tu nekdo rube prakticky neustale a je to tudiz nepreztrzita akcni rezba, protoze kdyz se zrovna vyjimecne nebojuje, tak to za moc nestoji. No a samotny souboje, sice ty hektolitry krve z kazdy odreninky vypadaj efektivne, ale zaroven bohuzel ne moc realisticky a ackoliv je choreografie docela dobra, jelikoz je vse silene rychle sestrihany a ve tme, clovek si vetsinu souboju neuzije na plno, i kdyz ne ze by zas nak extra zalezelo na tom, ci prdel nebo noha zrovna leti vzduchem. Co se tyce hercu, tohle je solovka mistra Raina, kterej sice vypada jak mladicek, ale ohanet se se vsim co mu pride pod ruce umi teda paradne. Jako bavilo me to, ne ze by me to vylozene strhlo, ale uzival jsem si to a pak prislo zaverecny ultra kulervouci zuctovani, ktery to proste vytahlo na 5*. Proste perfektne stupidni, ale super ultimatne brutalni reznicina, takovyhle jatka jsem posledni dobou videl jen v Spartakovi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zrada plodí krev. A krev zde stříká po hektolitrech. Překonal vlastní strach, překonal vlastní bolest, nepřekonal však ztrátu té, která byla jeho srdci nejbližší a už vůbec nepřekonal myšlenky na krvavou odplatu.Vzepřel se přísnému řádu klanu, ve kterém byl vychován k zabíjení. Stal se z něj proti jeho vůli stroj na zabíjení. Jeho vlastní minulost ho však dostihla. Efektní odplatu ve videoherním stylu produkčně zaštítili slavní bratři Wachowští a také veterán akčních opusů Joel Silver. Režie byla svěřena celkem prověřenému Jamesi McTeigueovi, jehož režijní výsledky nemají vždy nejvyrovnanější balanc, ale když chce, umí za to řádně vzít, jako třeba v tomto případě. Film byl velkou příležitostí pro korejského všestranného umělce s uměleckým pseudonymem Rain, který nám předvede, co všechno správný ninja musí absolvovat, aby byl správný. A fyzickou kondici má opravdu zvládnutou skvěle, stejně jako baletní choreografii. Charisma nemá stoprocentní, ale hlavní je, že mně nebyl nesympatický jako většina šikmoočařů. Tím chci také sdělit, že mě "šikmooké" filmy neberou, ale tohle bylo něco jiného. Zápletka úplně primitivní, a pokud sahá po větším rozvrstvení ohledně toho, že klan zasahuje do vysoké politiky, která využívá jeho zabijáckých služeb, tak jí to stejně divák nesežere a jen to tak filmem prošumí a následně vyšumí do ztracena, až se to jen a pouze jeví jako zbytečné vylepšení. Postavy jsou čistě videoherní a je nutné k nim tak od počátku přistupovat. Vše je cíleno na akční, pokud možno, dynamicky rozpohybované efektní obrázky, ve kterých vzduchem létají usekané údy a krevní konzervy hlásí zvýšenou spotřebu. Krve je tady tolik, že by to vydalo nejméně na tři krváky. Efektivnost za každou cenu je přítomna v každém druhém záběru. Nechybí vymazlený vizuál a film by se v kinech, do kterých k nám nedorazil, rozhodně po vizuální stránce neztratil. Děj v první třetině trochu zpomalují retrospektivy z kláštera, do kterých je divák zasvěcen. Zde se odehrávají některé stěžejní scény, které budou mít vliv a i určitou důležitost na budoucí děj. Vyjma Raina a záporáka ztvárněného veteránem Sho Kosugim, jsou všechny postavy nepříliš zajímavé, ale ani nijak vyloženě otravné. Děj pádí kupředu a zabaví. Škoda jen, že film si trochu více libuje v nočních scénách, hlavní postavě se ošklivá sečná zranění hojí podezřele rychle v řádu několika hodin, závěrečný souboj je poněkud nereálně předimenzovaný a celé se to ne zcela opodstatněně odehrává v Berlíně. Ve výsledku se však jedná o oslnivou a opravdu pekelně krvavou jízdu, která není pro slabé povahy. 80% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krvavě zábavné a drahé béčko. Dvojice Rick Yune a Rain si nedá nic zadarmo, stejně jako digitální efekty v podobě vizuálních vychytávek. Jemné odkazy (a pocta?) na japonské explo/revenge film 70. let (k čemuž se váže i přehnané vyobrazení krve a to "odjištění" meče v závěru, sakra, kde jsem to viděl...) s vizuálním stylem "Wachowski Brothers" (teď mě napadá jedna teoretický otázka o tomhle trademarku...:))) vše pod taktovkou Jamese McTeiguena, na kterého si už zvykám jako "toho, co natočí" nápady výše zmíněné dvojice. Akce je opravdu skvělá, graduje a boduje na celé čáře a dává i většinu času zapomenout na slabý scénář a příběh na úrovni D2V filmům. Pokud nehledáte nic než kvalitní akční zábavu s ninji, v současnosti lepší kousek nenajdete. Avšak mezi slepými jednooký králem... PS:Ano, takhle by vypadal Flash, kdyby byl zlý a uměl karate... ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Byla by to poměrně zábavná a efektní akční jednohubka,která ve vás nic nezanechá,ale aspoň pobaví.Ale není a to hlavně ze dvou důvodů.Digitální krev vypadá vyloženě strašně a bije do očí jako už dlouho nic.A hlavně,ta všudypřítomná tma,díky které prakticky žádnou pořádnou akci nevidíte,to je nedostatek naprosto alarmující.A argumentování nějakým Ninja stylem neberu,když už se dívám na akční film,chci se tou akcí kochat a né ji v té tmě hledat.Rain se sice snaží,má charisma a bojová umění zvládá na jedničku,ale k čemu to,tuhle sračku by nezachránil ani Jet Li v nejlepších letech.Škoda takového mrhání potenciálem,i režisér James McTeigue má rozhodně na víc,jak dokázal s výborným V jako Vendeta.A Wachowští u mě po špičkovém Speed Racerovi tímhle taky docela klesly na oblibě.Po tak nabušeném traileru je to prostě značné zklamání.Ale přiznávám,dalo se čekat. 35 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se po premiéře Spartaka: Krve a písku vynořily výsměšné komentáře vyčítající seriálu přespřílišnou míru digitální krve, asi nebyl Ninja Assassin ještě tolik známý. Tady jsou totiž useknuté hlavy a litry krve na denním pořádku. Po zásahu hvězdice se z hrudi nastávajícího nebožtíka vyvalí tolik životodárné tekutiny, že by nenaplnila ani cisternu od Benziny; po amputaci končetiny tryská gejzír větší, než v Karlových lázních. Ještě, že to nikomu nevadí, když to celé vypadá tak dobře. Navíc akce jede a jako odpočinek slouží pouze Raizovo vzpomínání na bojový výcvik... Čtyři hvězdičky unikly o vlásek, zejména kvůli absenci akční výraznější daylight scény a směšnému konci. Jinak pecka. P.S. Vždyť scénář MOC nekulhá... Straczynski měl sice na víc, ale asi měl plno práce s jinými projekty. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Centrála Europolu nie je v Berlíne, ale v Haagu. (beso74)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama