Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak, je to takové roztomilé. Samozřejmě tomu chybí herecké výkony, smysl pro střih, zobrazení scény, podání akční scény, Harlin prostě tohle natočil hrozně zmateně, děj má své díry, kopíruje to Smrtonosné pasti, ale bez pořádného rozpočtu.... ale prostě je to v té své naivitě roztomilé. :-) Navíc záporák hodně připomíná českého herce Jana Dolanského. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně se jedná o skvělý akčňák. Film má dobrý příběh, který není nějak nový, ale je dobře spracovaný. Detektiv Danny způsobí omylem smrt přítelkyně hlavního záporáka, který se po čase bude mstít. A to podobným způsobem jako záporák Simon z filmu Smrtonosná past 3. :-) I to trochu připomene film Nebezpečná rychlost. Těmhle filmům se tento nevyrovná, ale má k nim hodně blízko. Úvod je zajímavý, hned se jde na věc. Nastává honička, i po svých kdy pronásleduje hlavní hrdina hlavního záporáka. Zhruba v patnácté minutě přijde o život ona přítelkyně toho lumpa. Po dvacáté minutě ve filmu je unesena žena hlavního hrdiny. Padouch vyžaduje po Dannym, aby splnil 12 velmi těžkých a nebezpečných úkolů, jinak jeho žena přijde o život. Takže nastává ohromná akce střídající akci. Tempo filmu je neuvěřitelné, akční scény vypilované k dokonalosti, takže musím režiséra Rennyho Harlina moc a moc pochválit. Rozpočet údajně dle IMDb 22 mil. USD ? Tomu nevěřím, fakt vyždímal režisér co se dalo. Automobilové honičky jsou skvělé, tolik bouraček a výbuchů. Doonce i zastavné tramvaje bylo zajímavé a perfetně natočené. I konec ve vrtulníku. Takže perfektní akční scény, vysoké tempo, dobrá atmosféra, přívětivá hudba. Herecké obsazení je na tom dobře, kažýd dokáže zabavit, záporák taky. Hlavní hrdina je John Cena a velmi mě zaujal. Neříkám, že předvedl superhvězdný výkon, ale získal si mě hned ze začátku. No a musíme se taky podívat na zápory. Tak příběh - už to nebylo nic nového, jak už jsem zmínil, něco bylo i vytaženo z filmů Smrtonosná past 3 a Nebezpečná rychlost. I tohle bych překousl a dal bych plný počet. Ale ke onci filmů mi přijde, že to má hlavní hrdina už moc jednoduché, pak tu máme zbytečné úmrtí jednoho z kladných postav - ani to nebylo nostalgicky proloženo. Plus nějaké nesrovnalosti se najdou, třeba jak se dostal hlavní padouch na svobodu ? A i konec mohl být emotivnější. I nějaký souboj mohl být. Ale nevadí, tohle jsou zápory co jsem vyjmenoval, ale kladů převyšuje více. Především perfektní akční scény a výborné honičky. Na to nezapomenu. Takže jsem velmi spokojen. Film celkově hodnotím na 85% = **** ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po pomerne veľkom nadšení z Cenovej prvotiny 'The Marine' som napísal, že pri ďalšom hodnotení jeho filmu nastavím objektívne meradlá na vyššiu úroveň, no nejde to. Cena možno po tomto filme nenaštartuje svoju akčnú kariéru tak, ako to niektorí predpokladali, no akčný veterán Harlin si ho podchytil pod svoje krídla a po vyšachovaní z postu režiséra tretej časti série 'Die Hard' si natočil vlastnú naháňačku naprieč mestom a ukázal, že možno scenáre nepatria k tomu najlepšiemu, čo môže film ponúknuť, ale s akčnými scénami sa vie naozaj vyhrať a vyšperkovať ich do tej zvukom najzvučnejšej a obrazom najlákavejšej podoby. A mne to stačilo. S povzdychom nad tuctovosťou scenára, ale bez povzdychu nad dĺžkou filmu a s nadchnutím nad dobrými hláškami a skvelou akciou dávam štyri, s pomerne čistým svedomím. Po druhom zhliadnutí po takmer dvoch rokoch uberám na tri. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nový snímek stále ještě (alespoň vizuálně) zajímavého Rennyho Harlina sice vykrádá, kde se mu zlíbí, ale i tak se může pochlubit solidní béčkovou podívanou. Děj neřeším, protože divák si neodpočine hlavně pod nánosem akce, z které se ždímá maximum. Kolos John Cena tu plní všelijaké úkoly, vždycky pokoří na první pohled nemožný časový limit a pádí dál za svou unesenou milou. Nedívá se doleva, nedívá se doprava. Prostě jde za svým a vedení města může pomalu sčítat škody po jeho řádění. Jenže právě oněch dvanáct kol začíná zhruba v necelé polovině poměrně skřípat a divák si přeje, aby už tu bylo ono kolo dvanácté. Akční scény nejsou zdaleka zlé, ale prostě nechytnou za srdce (za koule) jako v Harlinově druhé Smrtonosné pasti nebo Cliffhangerovi. Nějaká přidaná hodnota jim prostě chybí.. bohužel za body dolů může vedle hodně primitivně načrtnutých vedlejších postav (kolega – černoch, kravaťáci z FBI) i totálně necharismatický John Cena, který není nesympatický, ale zároveň i svým neherectvím diváka nedonutí držet mu palce. Čekal bych, že alespoň někoho domlátí holýma rukama.. jinak ale Harlinovi fandím dál!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wrestler John Cena jako multifunkční státní zaměstnanec města New Orleans (polda, hasič, tramvaják, pyrotechnik) proti hlavnímu záporákovi oplývajícímu charismatem urinou potřísněného bezdomovce z Wilsonova nádraží. Soubor akčních klišé nápadně čerpající z principu hry 'Simon says' z Die Hard: With a Vengeance postrádá až na samý závěr jakýkoliv nadhled, ovšem Harlin je natolik zkušený režisér, že vše ukočíroval s mazáckým přehledem a prozatím tak nemusí koketovat s myšlenkou předčasného důchodu ve vyhřáté finské sauně s chlazenou lahvinkou finské vodky. Jinak 12 Rounds je ukázkovým příkladem toho, jaký spásně inspirativní vliv měl pro filmové scénáristy vynález mobilního telefonu, ale zároveň je směšné, jak si ti chudáci vždycky musí lámat hlavu nad tím, jak se z něj, či na něj v tu pravou chvíli nedovolat.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • John Cena priznal, že má strach z výšok. Napriek tomu v jednej zo scén zlaňoval budovu, a to bez zastúpenia kaskadérom. Tento zážitok bol preňho natoľko nepríjemný, že chcel skončiť s natáčaním filmu. (m.a.t.o.)
  • John Cena trénoval s policajným oddelením mesta New Orleans, aby sa pri automobilových naháňačkách nemusel nechať zastúpiť kaskadérom. (m.a.t.o.)
  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama