Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá apokalyptické béčko 21. století - klaustrofobické jízdy kamery a zmatečný střih, primitivně napsaný scénář, lacině působící odkazy na aztéckou mytologii, tuny patosu a melodramatičnost, za kterou by se nemusela stydět ani leckterá telenovela (,,V těžkých časech, bůh volá tě...Ty jseš výjimečná")... Na tenhle soudný den každý soudný divák hned raději zapomene... ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jako neberte tu hvězdičku nijak směrodatně, pořád je to šílenej maglajz, ale když to porovnám s ostatníma asylumáckejma prasárnama, tak tohle je o trochu lepší. Chci říct, nebyl jsem nucenej si při každý druhý scéně zalepovat oči kobercovkou nebo si šílenou nudou uhryzat půlku prstů na ruce. Příběh dementní je, to si musíme přiznat a neustále kecy o osudu nebo o Bohu, to mi vždycky začal bubínek rezonovat a kladívko namlátilo kovadlince o stošest. Logika se samozřejmě válela celou dobu někde na Hawaji, koktejlík s paraplíčkem to jistil. Postavy seriálové, hudební doprovod přestřelený, ale občas náznak atmosféry, i když fakt jen malinkej. Subjektivně 10%, ale tu hvězdičku tam nechám... uvidíme, co si pro mě studio nachystalo příště, blíží se totiž Alien vs Hunter... ()

Šindy odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se jinak hodnotit nedá. Otřesné triky, Celý film nám servíruje klasický americký patos. Ještě k tomu o bohu. Dialogy radši hodnotit nebudu. Není ani co. Je to jenom a pouze devadesátiminutová přednáška o tom, proč veřit v boha. Nikdy víc, skutečně ne. I těhle devadesát minut bylo moc. Zatraceně moc. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Bože, proč? Proč jsi dovolil, aby další nudná a příšerná patlanina spatřila světlo tohoto světa? Celá pointa je v podstatě o ničem, vše tvoří nehorázně hloupé a nepromyšlené dialogy, hrozné scény, které ničím nezaujmou a banda pitomců, co jedou do nějakého chrámu bez žádného důvodu, nebo ehm, vlastně mají takový pocit, že dělají správnou věc a.. a že zachrání svět a.. ehm bla bla bla. Nechápu, jak může někdo natočit něco tak příšerného, i já, naprostý amatér bych se nikdy neodvážil tohle vyprodukovat. Jedna hvězda za vcelku povedený soundtrack, ale jinak by hodnocení odpad! ani zdaleka nevyjádřilo můj skutečný názor... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama